İçeriğe atla
Beyaz Trüf Mantarı

Beyaz Trüf Mantarı

Trüf Mantarı Nerede Yetişir?

Geçmiş yüzyıllarda sadece tanrılara ve asillere layık görülen bir yiyecek olan trüf mantarı, günümüzde de oldukça yüksek olan fiyatı nedeniyle hala ulaşılmazlar arasındadır.

Çok sayıda çeşidi olan trüf mantarının en bilinenleri tuber aestivum, tuber melanosporum ve tuber magnatum olarak sınıflandırılır. Bunlardan en çok tercih edilen ise siyah trüf mantarı olarak bilinen tuber melanosporom ve beyaz trüf mantarı olarak bilinen tuber magnatum’dur.

Siyah olan türüne, dünyanın farklı yerlerinde meşe ağaçlarının olduğu bölgelerde rastlanır. Akdeniz Bölgesi’nde daha yoğun bir şekilde yetiştirilen bu bitkiyi toplamak bile ciddi bir uzmanlık ve maliyet gerektirir. İtalya’da kırsal kesimde yaşayan kişilerin en büyük kazanç kapısıdır. Uygun koşullar sağlandığında farklı yerlerde üretilebilir. Fakat, en lezzetli ve pahalı olan trüf mantarları, Avrupa ülkelerinde yetiştirilmektedir.

Beyaz Trüf Mantarı Ne İşe YararBeyaz olan trüf mantarı türü ise Alba kasabasında yetiştirilir. Bu kasaba, İtalya’nın Piemonte bölgesinde yer alır. ıhlamur, fındık ve meşe ağaçlarının dibinde yetişir. Bu mantar, toprak altından özel eğitimli köpekler yardımıyla çıkarılır.

Beyaz Trüf Mantarı Ne İşe Yarar?

Beyaz trüf mantarı, dünyada havyardan sonra en pahalı gıda ürünü olarak bilinir. Bu mantar, çiğ ve taze olarak tüketilir ve en sıradan bir makarnayı bile çok özel bir lezzete dönüştürebilir. Yoğun bir tadı ve kokusu bulunan bu ürünün besin değeri ve içerisinde bulunan vitaminler açısından da önemi oldukça yüksektir. Bu nedenle, yüz yıllardır alternatif tıp alanında yaygın şekilde kullanılır.

Bu mantarın içerisinde insan sağlığına faydalı olan doymuş ve doymamış yağ asitleri bulunur. Karbonhidrat, lif ve protein gibi farklı besin gruplarının özelliklerini bir arada bulundurması sayesinde eşsiz bir yiyecek özelliği kazanır ve aminoasitler bakımından da son derece zengindir.

Trüf mantarı faydalarının önemli bir kısmı, B ve C vitaminleri bakımından zengin yapıda olmasından kaynaklanır. Bu sayede vücut sağlığı üzerinde çok sayıda olumlu etkiler ortaya çıkarır:

  • Kolesterolün dengelenmesinde,
  • Kan şekerinin kontrol altına alınmasında,
  • Karaciğer sağlığında,
  • Bakterilere karşı mücadele edilmesinde ve kansere karşı savaşta etkilidir

Beyaz Trüf Mantarı Nerede Kullanılır

Beyaz Trüf Mantarının Cilde Faydaları Nelerdir?

Beyaz trüf mantarı içeriğinde bulunan zengin amino asit, mineral ve vitamin kaynakları nedeniyle kozmetik ürünlerinde de sıklıkla kullanılır. Cilt üzerinde saymakla bitmeyen olumlu etkilerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt üzerinde aydınlık verici etkisi nedeniyle kozmetik ürünleri içerisinde yerini alır.
  • İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilt bariyerini onarır.
  • Doğal bir yenileyici olarak, daha nemli ve parlak bir cilt görünümü ortaya çıkarır.
  • İçerisinde bulunan amino asitlerin etkisiyle iltihaplı sivilce ve akneleri önler. Ayrıca, daha güçlü bir cilt yapısının oluşmasına yardımcı olur.
  • İçerdiği amino asitler sayesinde, ince çizgi ve kırışıklıklar için birebirdir.
  • C ve B12 vitamini içermesi nedeniyle koyu lekeler üzerinde de iyileştirici bir etki yapar.
  • B3 ve B6 vitaminleri bakımından zengin olması da tahriş, alerji ve kızarıklık gibi sorunların önlenmesinde son derece etkilidir. Ayrıca cilt kuruluğuna karşı da etkin bir nemlendirme sağlar.

Beyaz Trüf Mantarı İçeren Ürünler Nelerdir?

Beyaz trüf yağı, birçok cilt bakım ürününün içerisinde bulunur. Tonik, maske, krem ve serumların içerisinde kullanıldığı gibi saç bakım ürünlerinde de faydaları nedeniyle tercih edilir. Aynı zamanda, güneş koruyucularda da cilt lekelerinin önlenmesini desteklemek için kullanılır.

Neogen White Truffle Serum In Oil Drop ile beyaz trüf mantarının cildinize olan faydalarını kolayca görebilirsiniz. Cilt bariyerini güçlendirmek ve aydınlık bir cilt görünümü elde etmek için etkili olan ürün, kırışıklıkların azaltılmasında da en büyük yardımcınızdır. Beyaz trüf yağı ile hazırlanan formülü, cildinizde yağlı bir görünüm ortaya çıkarmaz.

Yağlı ciltlere sahip olanlar, bu ürünü nemlendirici olarak kullanabilir. Lekelerin hızlı bir şekilde yok olmasını sağlayan serum, güçlü bir cilt bariyeri ortaya çıkarır. İçeriğinde bulunan seramid; cilt yapısına uyumlu özellikleri sayesinde, cildin elastikiyetini artırarak genç bir görünüm elde etmenize destek olur.

Kullanımdan önce cildin temizlenmesi gerekir. Temiz bir cilde 2-3 damla şeklinde uygulanır.

Dünyada nadir bulunan çok değerli bitkilerin yer aldığı ürünleri cildinizle buluşturan Kokoma, kendinizi her zaman özel hissetmenizi sağlar.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla