İçeriğe atla
Cilt Bakımında C Vitamini (L Askorbik Asit) Kullanımı

Cilt Bakımında C Vitamini (L Askorbik Asit) Kullanımı

Cildinizin sağlıklı görünmesi için beslenme düzeniniz, uykunuz ve sportif faaliyetleriniz gibi birçok detay önemlidir. Siz de güzelliğinizi korumak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek için vitaminlerin dünyasına adım atabilirsiniz. Vitaminler, besin yoluyla vücudumuza fayda sağladığı gibi haricen kullanımda da etkisini gösterir.

C Vitamini Nedir?

C vitamini suda eriyen vitaminler grubunda yer alır. C vitamininin insan sağlığı üzerinde çok sayıda olumlu etkisi vardır. Günlük beslenmede yeterli seviyede C vitamini alımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bu vitamin ile hastalıklara karşı daha dayanıklı olmak ve vücut direncini artırmak mümkündür.

İnsan vücudunda bazı vitaminler doğal olarak üretilir. Fakat, C vitamini vücutta üretilmeyen bir vitamin olduğundan dışarıdan alınması gerekir. C vitamini eksikliği olan kişilerde kas ağrıları, morarma, durmayan kanamalar gibi belirtiler ortaya çıkar.

C Vitamini Serumu Ne İşe Yarar?

Tüm kadınların kabusu olan yaşlanma belirtilerini geciktirmesi konusunda C vitamininin etkili olduğunu duymak, kulağa son derece hoş geliyor öyle değil mi? C vitamini cilde etkisi kanıtlanmış ve pek çok cilt tipi tarafından rahatlıkla kullanılabilen bir vitamindir. C vitaminini her ne kadar portakal suyu gibi taze besinleri tüketerek almak işe yarasa da cilt için kullanımda, ihtiyaç duyulan bileşenler tam olarak alınamaz. Bu nedenle, cildinizin ihtiyacı olan bileşenlerin bir araya getirildiği formüller yardımınıza koşar.

Serum formunda olan C vitaminleri, cildinizin aydınlık ve lekelerden arınmış bir görünüm kazanmasında son derece etkilidir. Fakat, bu serumların bu kadar çok tercih edilmesinin ve emsallerine göre benzersiz olmasının altında yatan bir neden vardır; birden çok soruna aynı anda çözüm sağlamak...

Cilde C vitamini serumu uygulamak hem göz altı torbalarından hem de akne izlerinden aynı anda kurtulmanızı sağlar. C vitamini serumu cilde faydalarını her yaşta gösterir. Özellikle 20’li ve 30’lu yaşlarda bu serumları kullanarak kolajen üretiminin desteklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede, yaşlanma etkilerinin daha geç ortaya çıkmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda bile daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

C Vitamini Cilde Nasıl Uygulanır?

C vitamininin cilde faydalarını duyduktan sonra portakalı alıp yüzünüze sürmek isteyebilirsiniz. Fakat, cilt bakımında her zaman geçerli olan kuralları unutmamanız gerekir. Çok sayıda faydası olan vitaminler; doğrudan cilde uygulandığında, cildi irite edebilir veya hassasiyet yaratabilir.  Bu nedenle, farklı bitkilerle formülize edilmeleri ve doğru oranlardaki bileşenlerin eklenmesi gerekir. C vitaminini cilde uygulamak için en sağlıklı yol, her zaman kaliteli ve iyi formülize edilmiş kozmetik ürünlerinden geçer.

L Askorbik Asit (Saf C Vitamini) Nedir?

C vitamininin birkaç formu bulunur. Bu formlardan biri de L askorbik asittir. C vitamini ve L Askorbik asitin tamamen aynı şey olduğunu söylemek mümkün değildir. Normal C vitamininden farklı olarak L askorbik asit, daha saf bir C vitaminini ifade eder.

Askorbik asidi, C vitaminine antioksidan özelliğini kazandıran madde olarak da tanımlamak mümkündür. C vitamininin diğer kısımları ise askorbik asidin bu özelliğine sahip olmasına katkıda bulunur. Yani tek başına değil de birden çok maddenin ortak hareketi, C vitaminine antioksidanlık ve diğer özelliklerini kazandırır. Burada, vitaminlerin aslında içeriğinde bulunan maddeler ile anlam kazandığını söylemek mümkündür.

Sentetik yollarla da elde edilebilen bu asit türünün cildinize fayda sağlaması için saf olarak elde edilmesi gerekir. Örneğin; işlenmiş gıdaların bozulmasını önlemek için kullanılan askorbik asit, C vitamini özelliği taşımaz. Bu nedenle, kozmetik ürünlerinde kullanılmaz.

Cilt Bakımı için Neden L Askorbik Asit (Saf C Vitamini)?

Diğer C vitamini formları ile saf C vitamini formu arasında ciddi farklar vardır. Cilt tarafından en yüksek seviyede emilen yapısı sayesinde L Askorbik asit, C vitamininin faydalarını tamamen yüzünüze taşır. Saf olmayan formlar ise ciltte herhangi bir olumlu etki ortaya çıkarmaz. Magnezyum askorbil fosfat ve L-askorbil palmitat formunda olan C vitaminleri saf yapıda olmadığı için yüzde tahriş, kızarıklık gibi sorunlara yol açabilir.

L Askorbik Asitin (Saf C Vitamininin) Cilde Faydaları

L askorbik asit faydaları nedeniyle, kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Cilt üzerinde çok yönlü bir fayda sağlaması nedeniyle farklı formlarda olan kozmetik ürünlerinin içerisinde bu maddeye sıklıkla yer verilir.

L askorbik asit cilde faydaları ile yüzünüzde büyük bir dönüşüm başlatacağından emin olabilirsiniz. Kırışıklık görünümü iyileştirirken lekeli görünümünüzü de ihmal etmeyen, güneş ışınlarından sizi korurken sebum salgısını da dengeleyen bir ürüne ihtiyacınız varsa C vitamini L askorbik asit içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

Cilt Bakımında C Vitamini Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilde C vitamini uygulamak, basit bir işlem gibi düşünülebilir. Ancak C vitamini, uçucu yapısı nedeniyle doğru saklama koşullarında saklanmadığında cildiniz için zararlı bir hale gelebilir. Bu nedenle, hangi formda olursa olsun aldığınız ürünü korunaklı bir şekilde serin ve kuru bir yerde saklamanız gerekir.

Cilde C vitamini takviyesi yapayım derken tahriş olmuş bir ciltle karşı karşıya kalmamak için zararlı kimyasallar içeren ürünlerden uzak durmanız gerekir. Zararları kanıtlanmış kimyasalların başında SLS, SLES, paraben gibi maddeler gelir. Alacağınız ürünün içeriğinde bulunan maddeler hakkında bilgi sahibi olarak cildinizi olumsuz etkilerden koruyabilirsiniz.

C Vitamini İçeren Ürünler

Cilde C vitamini sürmek kulağa hoş gelse de en doğru bileşenlerle sentezlenmeyen ürünler, sizin için hayal kırıklığı yaratabilir. Haydi gelin birlikte, sizin için en doğru ürünleri keşfe çıkalım...

Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Lemon
1/2

Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Lemon

L askorbik asit faydalarını tam anlamıyla hissetmek ve derinlemesine bir yenilik istiyorsanız, Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Lemon peeling ürününü kullanabilirsiniz. Hassas cilt yüzeyinde bile nazikçe davranarak cildinizde kalıcı güzelliğin kapılarını aralar. Nazikçe yaptığı soyma işlemi sayesinde, ölü deriden kolayca kurtulmanızı sağlar ve cilt yenileyici aktif bileşenleri ile tazelenmiş bir cilt dokusu ortaya çıkarır.
Ürün, L askorbik asit içermesi nedeniyle yüzünüzden yorgunluğun izlerini kolayca siler. Aynı zamanda cildinize canlılık ve enerji kazandırır. Zamanla cilt yüzeyinde oluşmuş cilt lekelerinin rengini açar. Bu sayede cildinizin daha beyaz ve aydınlık bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır
Haftada bir ya da iki gün akşam rutininize bu ürünü ekleyebilirsiniz. Fungal akne problemi olanlar da bu ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilir.

It’s Skin Power 10 Formula VC Effector
2/2

It’s Skin Power 10 Formula VC Effector

L askorbik asit serum denilince ilk akla gelen ürünlerden olan It’s Skin Power 10 Formula VC Effector, daha sıkı ve lekesiz bir görünüm ortaya çıkarmada son derece başarılıdır. İçeriğinde yeşil çay ve L askorbik asit bulunan bu C vitamini yüz serumu; siyah nokta, sivilce ve akne oluşumunu önler. Cildin nemini de korumayı ihmal etmeyen ürün, tamamen eşit nem seviyesinde ve renkte bir görünüm ortaya çıkarır.</>

Nasıl Kullanılır
Gündüz kullanılması halinde, cildi güneşe karşı daha hassas hale getireceği için güneş koruyucu ile beraber kullanılmalıdır.

Koreli kadınların güzellik sırlarını sizinle paylaşan Kokoma, hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olacak ürünlerle her zaman yanınızda. Bitkilerin değerli özlerinin ve zararsız bileşenlerin bir araya getirildiği formüllerle tanışmak için siz de acele edin!

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla