İçeriğe atla
Cilt Bakımında Yeşil Çayın Faydaları

Cilt Bakımında Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil çay nedir sorusunun cevabı, genellikle yanlış bilinir. Çoğu insan, yeşil çayın siyah çaydan farklı bir bitkiden elde edildiğini düşünür. Fakat, her iki bitki de aynı çay yapraklarından elde edilir. Aralarındaki fark, işlenme yöntemleri ve aşamalarıdır. Siyah çay, uzun işleme aşamalarından geçirilerek kurutulurken yeşil çay, toplanan çay yapraklarının hemen kurutulmasıyla elde edilir. Bu sayede, ortaya aynı bitkiden elde edilen iki farklı ürün çıkar.

Vitaminlerini kaybetmeden işlenen yeşil çay, bu özelliğiyle siyah çaya göre daha faydalı bir yapıya sahiptir. İçecek olarak tüketildiğinde, metabolizmayı güçlendirerek vücudun hastalıklarla savaşına yardımcı olur. Aynı zamanda, yağ yakımına olan katkısıyla diyet programlarında sıklıkla yer alır.

yeşil çay cildi güzelleştirir mi

Yeşil Çay Cildi Güzelleştirir mi?

Doğanın sunduğu zenginlikler cilt sağlığı için bazen mucizeler yaratır. Bu nedenle çeşitli bitkiler, meyveler; vitamin ve mineral yönünden zengin yapıları sayesinde hem beslenme programlarında hem de kozmetik ürünlerinde yerini alır. Bu bitkilerden biri olan yeşil çay, antioksidan özelliği sayesinde hücrelerimizin yaşlanmasına, yıkıma uğramasına ya da şekil değiştirmesine sebep olan serbest radikallerle savaşır. Yeşil çayın cilde faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Anti-inflamatuar ve antioksidan yapıda olmasıyla, cildin daha genç ve kusursuz görünmesine yardımcı olur.
  • Cilt üzerinde oluşan lekelerin azaltılmasını sağlar.
  • İçerdiği kateşin ile akne problemini ortadan kaldırmada etkilidir.
  • İçeriğinde bulunan K vitamini, göz altı morluklarının önlenmesini sağlar. Ciltteki ton farklılıklarını ciddi oranda azaltır. Yağlı ciltler için ideal bir nem dengesi sağlar.
  • Hassas ciltlerde herhangi bir probleme yol açmadan temizleyici olarak kullanılabilir. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayarak, siyah nokta problemini ortadan kaldırır.
  • Güneş ışınlarına karşı koruyucu etkisi vardır. İçeriğinde bulunan A, C ve E vitaminleri sayesinde kolajen üretimini destekler.

Yeşil Çayı Sivilcelere İyi Gelir mi?

Yeşil Çay Sivilcelere iyi gelir mi

Anti inflamatuar özelliğe sahip olan bitkilerde, vücutta oluşan kızarıklık ve şişkinlik gibi oluşumları önleme özelliği vardır. Bu nedenle, yeşil çayın faydaları arasında sivilcelere iyi geldiğini söylemek mümkündür. Sivilce oluşumun altında yatan başka bir neden yoksa, yeşil çay sebum salgısının kontrol altına alınmasına ve gözeneklerin küçülmesine yardımcı olarak sivilce oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Yeşil Çay Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?

Cilt lekeleri; güneş, çeşitli cerrahi operasyonlar, hormonal bozukluklar ve ilaç kullanımı gibi faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabilir. Cildin melanin üretiminden kaynaklı oluşan kahverengi lekeler, özellikle yüzde rahatsız edici bir görünüme yol açar.

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde yeşil çay, lekeli görünümün azalmasında etkilidir. Yeşil çayın faydasını tam anlamıyla elde etmek için sadece içecek olarak tüketmek yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle, sağlığa zararlı kimyasallar içermeyen yeşil çaylı bakım ürünlerini kullanabilirsiniz.

Yeşil çay içeren ürün önerileri

Yeşil Çay İçeren Ürün Önerileri

Cildinizde meydana gelen sorunlar, çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir. Bu nedenle, doğru bakım ürünlerini kullanmak kadar sağlık kontrollerinizi yaptırmanız da önemlidir. Eğer herhangi bir sorun yoksa, size uygun ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yeşil çay içeren ve içeriğiyle temiz yapıda olan ürünler, cildinizin daha güzel görünmesi için gereken özelliklere sahiptir. Günlük bakım rutininizin her aşamasında yeşil çay içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. Temizleme ürünleri, yeşil çay maskesi ve yeşil çay ekstresi ile hazırlanmış çok sayıda ürünle kusursuz bir cilt görünümü artık hayal değil!

Neogen Real Fresh Foam Green Tea
1/2

Neogen Real Fresh Foam Green Tea

Yeşil çay ve diğer zengin bitkisel içerikleriyle %99’luk kısmı tamamlanan Neogen Real Fresh Foam Green Tea, geri kalan bileşenlerinde de tamamen sağlığa zararsız yapıda olan maddeleri içerir. Bu sayede cilt bakımınıza tamamen doğal bir dokunuş yapan ürün, cildi temizlerken birçok cilt kusurunun yok edilmesine yardımcı olur.

Ürünün hipoalerjenik yapıda olması, özellikle hassas cilt yapısına sahip olanlar için avantaj sağlar. Bu sayede ciltte herhangi bir kızarıklık ya da tahriş meydana gelmez. Ürün, sivilce oluşumuna yol açan yağlanmayı azaltır ve gözenekleri küçülterek tıkanıklık oluşumunu engeller. Aynı zamanda cildin daha sıkı görünmesini sağlayan bu temizleyici ile daha canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Ürün hem cilt hassasiyeti yaşayan hem de yağlı olan ciltlerin aradığı niteliklere sahip yapıdadır. Çok özel bir bakım isteyen yağlı ve hassas ciltler, bu ürünle tüm problemlerinden kurtulabilir. Karma cilt yapısına sahip olan kişilerde ise yağ dengesinin sağlanması ve tüm cildin eşit yapıya kavuşmasına yardımcı olur.

Nasıl Kullanılır
Neogen Real Fresh Foam Green Tea,  pompalı şişesiyle kullanımı kolaydır. Pompaya basarak elinize aldığınız köpüğü, nazik hareketlerle cildinize uygulayın. Ardından ılık su ile durulayarak, cildinizde ferahlığı hissedebilirsiniz. Daha genç bir cilt için günlük bakımınızda Innisfree Green Tea Seed Serum kullanabilirsiniz.

Kir, fazla salgılanan sebum ve makyajdan kurtulmak için Neogen Real Fresh Cleansing Stick Green Tea ürününü kullanabilirsiniz.

Innisfree Green Tea Seed Cream
2/2

Innisfree Green Tea Seed Cream

Kuru cilt tipine sahip kişilerde gerginliğin ve hassasiyetin azaltılması için cilt temizleme aşamasından sonra etkin bir nemlendirici kullanılmalıdır. Bu nedenle, kuru ciltlerin ihtiyacı olan nemliliği sağlayan  Innisfree Green Tea Seed Cream ideal bir seçimdir.

İçeriğinde bulunan bitkisel özler, kremi daha özel kılar ve ciltte güçlü bir koruyuculuk meydana getirir. Bu sayede, leke ve kırışıklık oluşumunu engeller. Aynı zamanda, ciltteki kızarık görünümün azaltılmasında da yardımcı olur. Doğal ve zararlı kimyasallardan uzak yapısıyla bu krem, günlük bakımınızda vazgeçemeyeceğiniz bir üründür.

Nasıl Kullanılır
Nemlendirici kremin cilde daha iyi etki edebilmesi için uygulama öncesi etkin bir temizlik işlemi uygulanmalıdır. Bu sayede, nemlendiriciyi cildin daha kolay emilmesini sağlar. Temizleme işlemi sonrası, çok az miktar krem alarak cildinize uygulamanız yeterlidir. Krem, uygulama sonrasında cildinizde yapışkan bir his bırakmadan hızlıca emilir. Düzenli kullanım ile cildinizde oluşan kuruluğun ve kızarıklığın azaldığını hissedeceksiniz.</>

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla