İçeriğe atla
Doğru Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Doğru Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz çevresi bakımı neden önemli?

Göz çevremizde bulunan deri cildimizin diğer bölgelerine göre çok daha incedir. Yumurta zarını hayal et, ne kadar ince değil mi? 0,6 mm kadar, evet göz çevremiz bu kadar ince.

Neden göz çevresinde daha erken kırışıklık oluşumu başlar?

Bunun birçok sebebi var. Öncelikle göz çevresinin biyolojik yapısından bahsedeceğiz.

Göz çevresi yukarıda söylediğimiz gibi ince bir yapıya sahiptir ve yüzümüzün diğer bölgelerine oranla daha az yağ ve ter bezi vardır. Bu yüzden göz çevresi yüzümüzün diğer bölgelerine göre daha hızlı kurur. Göz çevresi yüzün diğer bölgelerine göre daha fazla hareket eder. Biliyoruz ki çok mimik demek çok kırışıklık ve elastikiyet kaybı demek.

İyi olmayan kozmetik ürün kullanımı da göz çevremiz için oldukça büyük tehlike arz ediyor. Cilt doğru temizlenmediğinde ise nemlendirici ürünlerden istediğimiz sonucu alamayabiliriz. Doğru bir temizlik cilt bakımının %70’idir.

Diğer bir sebebi mavi ışık! Günde en az bir saat dahi mavi ışığa maruz kaldığımızda kırışıklık kuruma gibi göz çevresi sorunları ile karşılaşabiliriz. Uykudayken melatonin hormonu salgılanır ve bu hormon hücre yenilenmesi gibi biyolojik süreçlerde önemli bir rol oynar. Melatonin salgılanan saatlerde yani 21:00- 05:00 saatleri arasında telefon, televizyon gibi mavi ışıkla temas halinde uyku kalitesini düşürmektedir. Çünkü mavi ışık gözlerimize uyanma sinyali gönderir. Uyku kalitesinin düşmesi demek koyu halkalar, kırışıklıklar ve yorgun göz çevresi demek☹️.

Göz çevresi morlukları ve torbaları neden olur?

Geldik hepimizin ortak derdi olan göz çevresi morluklarına! Evet bu morluklar bizi daha yorgun ve daha yaşlı gösteriyor. Peki biz bu görünümü gidermek için neler yapmalıyız? Öncelikle göz çevresi koyu halkaların çeşitlerini açıklayacağız.

3 farklı tipi var; V tipi, P tipi, ve S tipi.

  • P tipi pigment kelimesinin ilk harfinden gelir. Fazla melamin salgılanmasından dolayı oluşur. Niacinamide, meyan kökü gibi melamin sentezini kontrol altına alan içerik kullanmak faydalı olacaktır.
  • V tipi, En önemli sebebi uykusuzluk diyebiliriz. Ayrıca yanlış makyaj ürün kullanımı, genetik faktörler gibi sebepleri de sıralayabiliriz. Genelde göz pınarlarında kararma görülür. Göz çevresinin kan dolaşımının yavaş olması da koyu halka görünümünü tetikler.
  • S tipi, aslında ana sebebi gözün çukurda olmasıdır. Göz çevreni gerginleştirip bunu test edebilirsin. Eğer morluk kayboluyorsa sebebi göz altının çukurda olmasıdır. Kolajen sentezini artırıcı içeriklerle kontrol altına alabilirsin.

Göz çevresi nemlendirici kullanımına ne zaman başlanmalı?

Her zaman söylediğimiz gibi her kişinin cilt tipi farklıdır. Ama genel olarak söylemek gerekirse 20 yaşında başlanmalı. 25 yaşından sonra oluşabilecek kırışıklıklar için kırışıklık karşıtı içeriklere sahip ürünler tercih etmelisiniz.

Göz kremi ne zaman uygulanmalı? Cilt bakım rutininde yeri ne olmalı?

Göz kremini sabah ve akşam rutinlerinde uygulamalısınız. Sabah güneş koruyucu adımından sonra akşam ise nemlendirici ya da uyku maskesi adımından sonra uygulamalısınız.

İdeal göz çevresi temizliği nasıl olmalı?

Nacific Cleansing Oil Bakuchiol

Cilt bakımının %70’ini temizlik olduğunu düşünürsek bu adım göz çevremiz için oldukça önemli. Doğru göz çevresi temizliği yapmak demek daha az kırışıklık daha canlı, genç ve canlı göz çevresi demek. Banila Co’nun tüm dünyada severek kullanılan makyaj temizleme balmını inceleyebilirsiniz.

Suya dayanıklı makyajınızı dahi nazikçe saniyeler içinde temizler. Doğal formülü ile göz çevresine bakım yaparken aynı zamanda nemlendirir. Paraben, sülfat, mineral yağ, alkol ve yapay renklendirme gibi göz çevrende hassasiyete neden olabilecek içerikler yer almaz. Geliştirilen patentli teknolojisi ZERO BALANCE TECHNOLOGY ile makyajı, kiri ciltten kalıntı bırakmadan saniyeler içinde temizler. Globalde her 3 saniyede 1 satışı yapılan ve 28 Global ödül sahibi bu balmın cilt tiplerine göre farklı renklere sahiptir.

Nacific markasının en sevilen ürünlerinden biri olan Fresh Herb Origin Cleansing Oil Bakuchiol, %98 i bitkisel yağ ekstreleri ile formüle edilen doğal içeriklere sahip yağ bazlı temizleyicisini her gün cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Suya dayanıklı makyajı dahi kalıntı bırakmadan saniyeler içerisinde temizleyen bu bitki ekstreli temizleyici göz çevresine bakım yaparak nemlendirir.

Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Üstelik vegan bir üründür. Paraben, sülfat, alkol, silikon içermez.

Göz Çevresi Nasıl Nemlendirilir?

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream

Doğru bir temizlik adımından sonra sıra geldi nemlendirme adımına. Bu adımda her gün kullanabileceğin cilt tipine ve endişene uygun göz çevresi kremi önereceğiz. Göz çevresinin dolgun, aydınlık ve genç görünmesini isteyenler burada mı?

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream içeriğinde yer alan Niacinamide, koyu görünümü giderirken, Adenosine, kolajen üretimine destek olarak tüm kırışık tiplerine etki eder. Cildimizde doğal olarak bulunan, nem çekici Hyaluronik Asit yüksek oranda su tutma yeteneğiyle göz çevresinin pürüzsüz, parlak, canlı ve doğal görünmesini sağlar. Hipoalerjenik formüle sahiptir.

Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Vegan bir üründür. Paraben, sülfat, mineral yağ ve yapay koku içermez.

Birçok element ve fenolik asit bulunduran propolis, içeriğinde 240’dan fazla bileşen barındırmaktadır. IUNIK Propolis Vitamin Eye Cream, içerdiği %40,5 propolis, hyaluronik asit, centella, adenosine gibi doğal bileşenler ile göz çevremizi onarır, besler ve derinlemesine nemlendirir. Niacinamide ve Hippohae Rhamnoides meyve özü ile koyu göz halkaların görünümünü azaltır. Daha aydınlık ve nemli bir göz çevresi mi? Evet IUNIK Propolis Vitamin Eye Cream ile mümkün 😊

IUNIK, hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Paraben, sülfat, alkol, silikon içermez.

Son zamanlarda kolajen ismini her yerde duyduğunuza eminim. Göz çevresinde kırışıklık ve elastikiyet kaybı gibi sorun yaşıyorsan tercihin It’s Skin Collagen Nutrition Eye Cream olmalı. İçerdiği deniz kolajeni, denizin derinliklerinde yaşayan balıkların pullarından elde edilen farklı bir kolajen türüdür. Deniz kolajeni, insan derisinde bulunan kolajenin aynı moleküler yapıya sahiptir. Cilt tarafından hızlı emilim

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla