İçeriğe atla
Fungal Akne Nedir? Evde Tedavi Edilebilir mi?

Fungal Akne Nedir? Evde Tedavi Edilebilir mi?

Sivilcelerim bir türlü iyileşmiyor. Nedeni mantar aknesi olabilir mi? Kırmızı, kaşıntı hissi uyandıran ve belirli bir bölgede kümelenmiş akneleriniz varsa bunlar fungal akne yani diğer ismiyle mantar aknesi olabilir. Öncelikle bu durumu bir dermatoloğa danışmanı öneririz.

Fungal akne nedir? Fungal akne için hangi nemlendirici ve cilt bakım ürünlerini kullanmalıyım? Bu yazımızda size bu konular hakkında bilgi vereceğiz.

Fungal Akne nedir?

Ciltte doğal olarak bulunan Malessezia furfur, kıl folüküllerinde yer alan sebum ile birleşerek bakteri üretmeye başlar ve sonucunda sivilce görünümlü pütürler ortaya çıkar. Kısacası kıl köklerinde oluşan bir enfeksiyon türüdür. Malassezia folliculitis adı verilen bu akne türü genelde diğer akne türleri ile karıştırılır.
Sivilceleriniz için kullandığınız bazı ürünler aknelerin daha da artmasına neden olabilir. Bunun sebebi akne tedavisi için kullandığınız ürünlerin içeriğinde fungal akneyi tetikleyen içeriklerin olması. Bulaşıcı değildir. Doğru cilt bakım ürünleri ile kontrol altına alınabilir.

Harward Üniversitesi Dermatoloji Profesörü Hye Jin Chung, “ Cildimizde normalde mantar ve bakteriler vardır ve bir denge içerisindedir. Antibiyotik kullanım, cilt bariyerinin zayıflaması gibi dengeyi bozacak bir durum olduğunda ciltte mantar artışına meydana gelir. Bunun sonucunda akne sorunu ortaya çıkabilir”

Akne ile fungal akneyi nasıl ayırt edebilirsiniz?

Fungal akne, genelde kaşınma hissi uyandırır. Beyaz uçlu aknelerdir ve cildin bir bölgesinde yoğun olarak çoğalır. Fungal akneler genelde aynı boy olarak ortaya çıkar. Diğer akne türlerinde ise farklı boyutlarda ve şekillerde ortaya çıkabilir.

Genelde cildin alın, şakaklar, ön saç çizgisi, üst göğüs, üst ve orta sırt bölgelerinde görülür.

Fungal aknenin artmasına neden olan durumlar

  • Sıcak ve nemli iklimlerde yaşamak,
  • Cildin fazla sebum üretmesi,
  • İklim, egzersiz veya tıbbi koşullar nedeniyle sık terleme,
  • Terledikten sonra duş almamak,
  • Antibiyotikler gibi bazı ilaçlar,
  • Düşük bağışıklık sistemi,
  • Dar giysiler giymek (özellikle sıcak havalarda),
  • Bazı immünosupresif durumlar veya ilaçlar.

Özellikle bilinçsizce kullanılan cilt bakım ürünleri de fungal akne oluşumunu tetikleyebilir. Fungal akne yağdan beslendiği için kullandığınız ürünlerin içerisinde yer alan yağlar akne oluşumunu artırabilir. Cilt bakım ürünlerini kullanmadan önce fungal akne tetikleyen içeriklerin olmadığını kontrol etmelisiniz.

Kokoma’da yer alan ürün içerik açıklamalarında “Fungal akneli ciltler için uygundur” ibaresi yer almaktadır. Fungal aknelere uygun ürünlere bu link üzerinden ulaşabilirsin.

Fungal Akne için Cilt Bakım Ürünleri

Fungal akneler için bazı cilt bakım ürün önerileri;

Kuru Ciltler için Maske Önerileri

Heimish All Clean Green Foam
1/7

Heimish All Clean Green Foam

Düşük pH derecesi ile cildi kurutmadan nazikçe kir ve fazla sebumdan arındırır. Bakteri oluşumunu önler. İçeriğinde yer alan centella bitkisi, tahriş olmuş, kızarık cildi yatıştırır. Günlük temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Vegan formüle sahiptir.

Heimish, hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Alkol, paraben, sülfat ve silikon içermez.

Nacific Real Floral Toner Rose
2/7

Nacific Real Floral Toner Rose

Gül yapraklarının buharla damıtılmasından elde edilen tonik, %92 organik gül suyu içerir. Formülünde yer alan gül poleni, A ve C vitamini bakımından zengindir. Düşük pH derecesi ile (pH derecesi :5) cildi nazikçe kirden arındırır. Gül suyu, anti-enflamatuar özelliği ile sivilce ve kızarıklıkları hızla iyileştirmeye destek olur.

Günlük tonik adımında kullanılabilir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Koku, esansiyel yağ, paraben, sülfat, silikon içermez.

Nacific Phyto Niacin Whitening Tonik
3/7

Nacific Phyto Niacin Whitening Tonik

Leke görünümüne sahip bir cildin varsa ve daha aydınlık bir görünüm elde etmek istiyorsan %5 Niacinamide içeren bu toniği denemelisin. Niacinamide, sebum dengesini sağlar ve gözenek görünümünü giderir. Patentli Made White ™ Teknolojisi ile formüle edilmiştir.

%90’dan fazla organik bitkisel içeriğe sahiptir. Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Koku, esansiyel yağ, paraben, sülfat, silikon içermez.

Nacific Fresh Herb Origin Tonik
4/7

Nacific Fresh Herb Origin Tonik

Sivilcelerinin yatışmasına ihtiyacın var ve kırmızı görünümden şikayetçisin. Bunun için %99,3 organik bileşenlerden oluşan bu tonik, cildi kir, fazla sebum ve makyaj kalıntısından temizler. Cildi sakinleştirerek akneler hızla iyileşmesine destek olur.

İçeriğinde yer alan Niacinamide ve Allantoin gözenek görünümü ve sivilce izleri için cildine destek sunar. Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz ve parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici bileşenler içermez.

Neogen Real Vita C Serum
5/7

Neogen Real Vita C Serum

Cildinin daha ışıltılı ve canlı görünmesini ister misin? Cilt bakım rutinine ekleyeceğin c vitaminli serum ile hayalindeki cilde sahip olabilirsin. İçerdiği yüksek miktar C vitamini ile (%22) koyu leke ve gözenek görünümünü gidermeye yardımcı olur. Kolajen üretimini tetikleyerek ince çizgi ve kırışıklıklar ile savaşır. Antibakteriyel içerikleri sayesinde aknelerin hızla iyileşmesine destek olur.

Kuru ve hassas cilt tipleri hariç tüm cilt tipleri kullanabilir. Haftada birkaç gün akşam rutinlerinde kullanmanızı öneririz. Neogen hayvanlar üzerinde deney yapmaz.

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum
6/7

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum

Arılar kovanlarını korumak için tutkal benzeri ürettikleri propolisin cildimiz için de iyileştirici birçok özelliği vardır. Propolis, antimikrobiyal ve antiviral etkileri sivilceyi önleyebilir ve bakterileri öldürebilir. Fenolik ve flavonoid gibi antioksidan bileşenler içeren propolis, serbest radikallerin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Cilt bariyerini güçlendirir. IUNIK hayvanlar üzerinde deney yapmaz. parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici bileşenler içermez.

IUNIK Centella Calming Gel Cream
7/7

IUNIK Centella Calming Gel Cream

Hassas ve akneli cildini sakinleştirmek ister misin? Sivilcelerinin hızla iyileşmesi ve bunu cildini kurutmadan yapacağını söylesek? Centella Calming Gel Cream, su yerine %70 Centella bitkisinin 4 aktif içeriği ile formüle edilmiştir. Centella bitkisi, yaraları hızla iyileştiren ve onarıcı özelliğe sahiptir. Hafif jel dokusu ile ciltte kolay emilir. İçerdiği diğer bileşen olan çay ağacı yağı, Antimikrobiyal özelliği ile aktif sivilcelerin iyileşmesine destek sağlar.

IUNIK hayvanlar üzerinde deney yapmaz. parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici bileşenler içermez.

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla