İçeriğe atla
Hyaluronik Asit Nedir? Hyaluronik Asitin Faydaları Nelerdir?

Hyaluronik Asit Nedir? Hyaluronik Asitin Faydaları Nelerdir?

Hyalüronik asit cilt nemlendirme denince akla ilk alan maddelerdendir ve pek çok kozmetik ürününde bulunmaktadır. Hyalüronik asidin ne işe yaradığını, kimlerin kullanabileceğini ve dahasını gelin hep birlikte keşfedelim...

Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar?

Cildin bağ dokusuna esneklik, sağlamlık ve nem kazandıran bazı doğal bileşenler bulunur. Glikozaminoglikan isimli amino asit cildimizde doğal olarak bulunan ve nemi adeta mıktanıs gibi çeken bir maddedir. Ciltte bulunan bağ dokular zarar gördükçe ciltte kırışıklıklar, sarkmalar ve lekelenmelerin oluşması çok daha kolay bir hal alır. Bu bileşen, cildin karşılaştığı olumsuz çevresel etmenlere karşı cildi korur. Hyaluronik asit ise tam bu noktada devreye girer.

Hyaluronik asit ağırlığının tam tamına 1000 katı kadar suyu bünyesinde tutarak cildin alt katmanlarına kadar ulaştırabilir. Evet, yanlış duymadınız tam 1000 katı! Tam olarak cilt dostu olan bu molekül işte bu nedenden dolayı cilt bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

İsminde asit geçtiğine bakmayın. Diğer asitlerin sahip olduğu gibi cilt yüzeyini soyucu bir etkisi bulunmamaktadır. Zaten cildimizde doğal olarak bulunan bir moleküldür. Sadece cilt içerisindeki değil, ortamda ve havada bulunan nemi de cildimize çeker.

Hyaluronik asitin faydaları neler

Hyaluronik Asiti Kimler Kullanmalı?

Cildinde neme doymak isteyen herkes hyaluronik asit kullanabilir! Özellikle kuru ciltlerde son derece etkili olan bu molekül, kırışıklık sorunu yaşayan, cildini daha canlı ve parlak göstermek isteyen kişilerce kullanılabilir. Zaman içinde matlaşan cildinizi hyaluronik asit sayesinde daha parlak ve canlı bir hale getirebilirsiniz!

Hyaluronik Asitin Faydaları Neler?

Hyaluronik asit cilde faydaları nedeniyle, kozmetik ürünlerinin içerisinde sıklıkla yer alan bir maddedir. Cilt üzerindeki faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildin kolajen üretimini destekleyerek kırışık görünümünün düzelmesine yardımcı olur.
  • Etkili bir nemlenme sağlar.
  • Akne ve sivilce izlerinin kaybolması için faydalıdır.
  • Onarıcı etkisi sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir.
  • Cilde uygulanması halinde kızarıklık, tahriş oluşumunun önlenmesinde ve iltihapların azaltılmasında etkilidir.
hyaluronik asit nasıl kullanılır

Hyaluronik Asit Nasıl Kullanılır?

Hyaluronik asit; serum, yıkama jelleri ve nemlendiricilerin içerisinde bulunur. Bu cilt bakım ürünleri sayesinde cildinizi dıştan hyaluronik asit ile besleyebilir neme doymuş bir cilt elde edebilirsiniz.

Asidin faydalarından tam olarak yararlanmak için, kullanacağınız ürünlerin asidin faydasını artıracak bileşenlerle formülize edilmesi gerekir. Örneğin; aydınlık bir cilt görünümü hayal edenler, C vitamini ile beraber hazırlanan ürünleri tercih edebilir.

Hyaluronik asit aynı zamanda vitamin formunda da bulunmaktadır. Ancak bu cilt bakım ürünlerinden farklı olarak dahili kullanıma uygundur.

Hyaluronik Asit İçeren Ürünler

Hyaluronik asit nasıl kullanılır noktasında önemli konulardan biri, doğru ürün tercihidir. Temizleyicilerden maskelere her üründe bulunan bu madde, uygun ürünler seçildiğinde cildinizin enerjisini ve kusursuzluğunu ortaya çıkarır. Bu nedenle, yazımızın devamında Kokoma’da satılan ve eşsiz çözümler sunan ürünleri sizler için sıraladık.

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream Calendula
1/4

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream Calendula

Güzelliğinize gölge düşüren göz altı morlukları, halkaları ve torbalı görünümü ortadan kaldıran Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream Calendula, daha enerjik görünmenizi sağlar. Yorgun görünümü de ortadan kaldıran bu krem, zengin bir bitkisel içeriğe sahiptir.

Nasıl Kullanılır
Gözünüzü kirden ve makyajdan arındırdıktan sonra, parmak uçlarına aldığınız bir miktar Nacific hyaluronik asit kremi göz çevresine uygulamanız yeterlidir.

Nacific Phyto Niacin Whitening Essence
2/4

Nacific Phyto Niacin Whitening Essence

Lekelerinden kurtulmak adına, hyaluronik asit serum önerileri isteyenler için C vitamini ile zenginleştirilmiş Nacific Phyto Niacin Whitening Essence son derece uygundur. Aktif bileşenleri sayesinde dört haftada etkisini gösterir.

Nasıl Kullanılır
Nacific hyaluronik asit serum, temizlenmiş cilde nazik hareketlerle uygulanmalıdır.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence
3/4

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence

Kuru ve normal yapıda olan ciltlerin ihtiyacı olan nemlendirme için hyaluronik asit krem tavsiye isteyenler, esans formunda olan Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence ürününü kullanabilir. Cilt sorunlarının ortadan kaldırılmasına da yardımcı olan bu ürün, günlük bakımınızın son aşamasında etkili bir dokunuş sağlar.

Nasıl Kullanılır
Ürün, bir miktar alınarak yüze dairesel hareketlerle uygulanır.

Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream
4/4

Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream

Hyaluronik asit içeren kremler arasında etkin bir nemlendirme sağlamasıyla ön plana çıkan Cosrx Hyaluronic Acid Intensive Cream; kuru, normal ve hassas ciltler için uygun özelliklere sahiptir. Ciltte yağlı bir görünüm oluşturmadan ihtiyaç duyulan nemi sağlar.

Nasıl Kullanılır
Temizleme aşamasından sonra yıkadığınız yüzünüzü hafif nemli bırakarak nemlendiriciyi uygulayabilirsiniz. Doğanın mucizesini cildinizle buluşturan Kokoma, cildinizin güzelliğini engelleyen her soruna özel bir çözüm sunar. Önce sağlığınızı düşünen Kokoma’nın bitkilerle formülize edilen ürünlerinde zararlı kimyasallar bulunmaz.

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla