İçeriğe atla
Karpuz Suyu ile Cilt Bakım Rutinini Güçlendir!

Karpuz Suyu ile Cilt Bakım Rutinini Güçlendir!

Şimdi sana karpuz suyunu ve cilt bakım rutininde neden olması gerektiğini kısaca anlatacağız. Karpuz suyunun içeriğinde yer alan antioksidanlar cildimiz için hayati öneme sahip. Bu konu hakkında detaylı bilgi için antioksidan yazımızı okuyabilirsin. Uzmanlar sadece bir fincan karpuz suyunun besin maddelerini faydalarına göre ayırdı:

C Vitamini: Referans Günlük Alımın (RDI) %21'i – koyu lekeleri ve eşit olmayan cilt tonunu düzeltmek için cilt görünümünün iyileşmesini destekler.

A Vitamini: Günlük ihtiyacın %18'i – cilt kolajenini ve elastini destekleyen ayrıca gözeneklerin görünümünü en aza indiren retinoller ve retinoidler içerir.

Potasyum: Günlük ihtiyacın %5'i – cilt hücrelerini nemli tutar ve hücre yenilenmesini destekler.

Magnezyum: Günlük ihtiyacın %4'ü – hormonal dengesizliğe neden olan sivilceyi azaltır.

B1, B5 ve B6 Vitaminleri:  cildin yaşlanmasına neden olabilecek zararlı toksinleri nötralize eder ve cildi nemlendirir. Şimdi sana 5 ana maddede faydalarını anlatacağız. Söz veriyoruz genel geçer cümlelerle okunması zor bir yazı olmayacak😊

Peeling Etkisi

Özellikle yaz aylarında tere, neme ve cildimizi kupkuru yapan klimaya maruz kalmak cildimizin ışıltısını kaybetmesine sebep olabiliyor. Karpuz suyu, içeriğinde yer alan malik asit sayesinde gözenekleri tıkayan ve cildin mat görünmesine sebep olan ölü derilerden arındırır. Malik asit özellikle hassas ciltler için mükemmeldir. Çünkü cildinizin üst katmanlarında yer alan ölü deri hücrelerini nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Sonuç, daha pürüzsüz, eşit ve daha parlak bir cilt.

Nemlendiricidir

Karpuzun %93’ü sudan oluşuyor. Bu sebeple cildimize nem sağlamak için mükemmeldir. Peki malik asitin buradaki görevi ? Malik asit aynı zamanda bir nemlendiricidir, yani nemi cildine çeker. Sağlıklı ve nemli cilt? Karpuz suyu❤️

Yaşlanma karşıtıdır

Yaşla birlikte ortaya çıkan kırışıklık elastikiyet kaybı gibi cilt sorunları ile mücadelende en önemli içerik “antioksidanlardır”. Bu konuyu detaylı olarak blog yazımızda paylaştık. Ama kısaca anlatmak gerekirse cildimizin yaşlanmasına neden olan etkenlerin %80’i güneş ışınlarıdır. Bu yüzden her fırsatta güneş koruyucu kullanmanızı vurguluyoruz 😊

Peki bu güneş ışınları ile nasıl savaşabiliriz? Askerimizin adı ne? Tabii ki antioksidanlar.

Cildimize antioksidan içeren içerikler ile beslediğimizde cildimizin yaşlanma sürecini tamamen durduramasak da büyük oranda yavaşlatabiliriz 😊 Antioksidanlar cildimizin uğradığı hasarı onarır, böylece yaşla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarını oluşmasına engel olur.

Karpuz suyunun içeriğinde cildimizin yaşlanma sürecini tersine çeviren önemli bir bileşen yer alır “Likopen”.

Likopen, karpuz gibi parlak kırmızı yaz meyvelerine renklerini veren bir antioksidandır (domateslerde de bulunur). Hasar görmüş cilt hücrelerini onarmaya, yenilerini oluşturmaya, serbest radikallerle savaşmaya, sıkılığı ve esnekliği artırmak için kolajenin sentezini tetiklemeye yardımcı olur. İçeriğinde yer alan A vitamini, kolajen sentezini uyarır. Kırışık görünümünü azaltmaya destek vitaminlerden biridir.

Sivilce kızarıklık ve lekeler

Hassas ve akneye meyilli bir cildiniz varsa karpuz suyu içeren ürünler vazgeçilmeziniz olacak. Güçlü bir antioksidan olan likopen, cilt tahrişini yatıştırmaya yardımcı olan güçlü anti-inflamatuar özelliği vardır. Özellikle Koreliler sivilce tedavisinde karpuz suyu kullanıyor.

Güneşte geçen bir günün ardından karpuzun ne kadar ferahlatıcı olduğunu bir düşünün; karpuz içeren bir ürünü sürdüğünüzde cildiniz aynı derecede sakin ve tazelenmiş hisseder. Güneş kaynaklı oluşan cilt lekelerinin oluşmasını ve oluşan lekelerin hızla iyileşmesini destekler. İçeriğinde yer alan C vitamini koyu leke görünümünün giderilmesini yardımcı olur.

Besleyici vitaminlerle doludur

Cildimizin daha dolgun ve canlı görünmesi için vitaminler ile beslemeliyiz. Vücudumuza fayda sağlayan vitaminlerin cildimiz için de faydası var. Karpuz suyu içeriğinde yer alan A, B6 ve C vitaminleri ile hayal ettiğin pürüzsüz cildi elde etmende yardımcı olacak. Yapılan araştırmalarda karpuz suyu kullanan kişilerin ciltlerini 30 gün öncesine göre daha parlak ve canlı hissediyor.

Karpuz Suyu ile Cilt Bakım rutininizi Güçlendirin!

Karpuz suyunun cildimiz için birçok faydasından söz ettik. Şimdi içeriğinde karpu

Nacific Pink AHA BHA Cream
1/4

Nacific Pink AHA BHA Cream

%75 Karpuz suyu, vitamin ve mineraller ile cildi canlandırır ve cildin nem seviyesini korumaya yardımcı olur. Kalamin, ile cilt kusurlarının görünümünü en aza indirir, renk eşitsizliğini düzenler. Cildin ışıltılı ve canlı hale gelmesini sağlayan “Vitamin Ağacı Meyve” suyu içerir. Cilt üzerinde bulunan ölü derileri, gözeneklerin içerisinde yer alan fazla sebumu içerdiği AHA ve BHA asitleri ile nazikçe temizler.

Yağlanmayı kontrol altına alarak gözeneklerin sıkılaşmasını destekler. Jel formundadır, cilt tarafından kolayca emilir, yapışkan his oluşturmaz. Silikon, paraben, SLS, alkol, mineral yağ içermez. Nacific markası hayvanlar üzerinde deney yapmaz.

Nacific Pink AHA BHA Serum
2/4

Nacific Pink AHA BHA Serum

Laktik asit cilt üzerinde bulunan ölü derileri temizleyerek cildin daha aydınlık ve pürüzsüz olmasını sağlarken, salisilik asit siyah nokta, sivilce ve geniş gözenek görünümünün giderilmesine yardımcı olur. Likit yapısı ve akışkan dokusu sayesinde cilt tarafından kolayca emilir.

İçerdiği 5 farklı hyaluronik asit, karpuz ve diğer doğal bileşenler sayesinde cildi derinlemesine nemlendirir. Silikon, paraben, SLS, alkol, mineral yağ içermez. Nacific markası hayvanlar üzerinde deney yapmaz.

Nacific Pink AHA BHA Toner
3/4

Nacific Pink AHA BHA Toner

İçeriğinde yer alan karpuz cildinizi nemlendirirken, AHA ve BHA cildin ölü derilerden arınmasına, siyah noktaların giderilmesine ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. %75 karpuz suyu içerir. Haftada 2-3 gün akşam rutinlerinde kullanılması önerilir.

Kullanımdan sonra ertesi gün yüksek faktörlü güneş koruyucu ile kullanılması önerilir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Silikon, yapay koku, paraben, SLS, alkol, mineral yağ içermez. Nacific markası hayvanlar üzerinde deney yapmaz. %0,1 AHA ve %0,1 BHA içermektedir.

Nacific Pink AHA BHA Kit
4/4

Nacific Pink AHA BHA Kit

Karpuz suyu ile cildini tanıştıralım mı? Bunun için mini ürünler kullanabilirsin. İçeriğinde yıkama jeli, tonik, serum ve nemlendirici yer alır. Yukarıda açıkladığımız ürünlerin mini boyunu içerir.

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla