İçeriğe atla
Kore Cilt Bakımı ve Kozmetiği

Kore Cilt Bakımı ve Kozmetiği

Sizin de aklınıza ilk gelen şey Kore kozmetik ürünleri oldu öyle değil mi? Cilt bakımına az da olsa ilgisi olan ve biraz araştırma yapmış her insanın bu terimlerle son zamanlarda sıkça karşılaştığına eminim.

Peki, nedir bu Kore kozmetiği, diğer cilt bakım rutinlerinden farklı kılan özellikleri nelerdir? Aklınızdaki soru işaretlerini gidermek ve Kore cilt bakım rutininin püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız haydi birlikte yazımıza göz atalım🥰.

İlk olarak Kore Kozmetiğinin ne olduğu ile başlayabiliriz. Kısaca K-Beauty olarak bilinen bu terim cilt bakım rutinlerini, makyaj ve dermokozmetik ürünleri kapsayan genel bir addır. Önemli özelliklerinden biri içeriğindeki maddelerin çoğunun doğadan alınması ve her insanın cilt tipinin benzersiz olduğu düşünülerek tasarlanan ürünleridir.

Her geçen gün hayatlarımızda daha fazla yer etmeye başlayan Kore kozmetiği ve cilt bakımı aslında temellerini asırlar öncesine dayandırıyor.3 Krallık döneminde Koreli kadınların iç güzelliğinin dış görünüşlerine yansıdığına inanılırdı. Cam gibi görünen pürüzsüz, parlak cilt ve kiraz dudaklar onlar için vazgeçilmez özelliklerdendi.

O zamanların şartlarında ciltlerini beyazlatmak için pirinç suyu kullanan Koreliler, nesilden nesile aktarılan doğal içerikleri ile teknolojinin ve yeni tekniklerin gelişmesiyle kozmetik ürünleri konusunda dünya pazarına yön verir hale geldi. Hatta Kore kozmetiğinin rakiplerinden 10 yıl daha ileride olduğunu söyleyebiliriz. En etkili batı bileşikleri ve daha fazlası olarak düşünebilirsiniz. Gelin bu konuya biraz daha ayrıntılı olarak göz atalım.

Doğal, geleneksel cilt bakımıyla teknolojiyi birleştiren bir bakım ritüeli

Gücünü ve güzellik sırlarını doğadan alan bu bakım ritüeli yüzyıllardır süre gelen deneyimler ve bilgi birikimleriyle birleşince ortaya eşi benzeri olmayan ve kullanıcılarını oldukça memnun eden ürünler ortaya çıkarıyor. Okyanus diplerinde bulunan bir canlıdan ya da çölde yetişmiş bir bitkiden elde edilmiş doğal içerikleri kozmetik ürünlerinin içerisinde görmeniz sizleri hiç şaşırtmasın çünkü bu başarılı sonuçların ardında yenilikçi ve cesaretli bir ruh var ve bu ruh olduğu müddetçe Kore kozmetiği gündemden asla düşmeyeceğe benziyor.

Kusurları örmeye çalışmak yerine sorunların temeline inen ve tedavi eden ürünler

Her fiyat aralığında birçok ürüne ve içeriğe sahip Kore cilt bakım ürünleri

Koreli kadınların masalarına baktığınızda 15-20 tane farklı cilt bakım ürünü görebilirsiniz. Onlar genellikle bir markaya bağlı kalmadan sürekli daha iyisini keşfetmek amacıyla yeni ürünleri denerler. Güzellik endüstrisi bu ihtiyaçları karşılayabilmek için ürünleri hızla geliştirip, kaliteden ödün vermeden ulaşılabilir fiyatlarla pazara sürerler. Bu yüzden her fiyat aralığında farklı birçok ürün ve içeriğe ulaşmanız çok mümkün.

Kusurları örtmeye çalışmak yerine sorunların temeline inen ve tedavi eden ürünler

Baktığımız zaman Koreli kadınların cilt bakım ürünlerine ayırdıkları bütçenin makyaj ürünlerine ayırdıklarına göre daha fazla olduğunu görüyoruz. Bunun altında yatan ana sebep ise ciltte bulunan sorunların üzerini makyajla kapatmak yerine sorunun temeline inip tedavi eden ürünlere odaklanmaları. Böylece kısa süreli değil uzun vadede etkili olacak sonuçlar elde ediyorlar. Katman katman fondotenli görünüm yerine ışıl ışıl parlayan cildi tercih ediyorlar ve zaten cilt güzel olursa makyaj yapmaya gerek olmaz düşüncesine sahipler.

Şimdi gelin hep beraber Kore kozmetiğinin vazgeçilmez içeriklerine ve Kore kozmetiğinin beraberinde getirdiği yeni terimlere bakalım.

Kore Kozmetiğinde Bilinen En Popüler İçerikler

Centella Asiatica

Bir diğer adıyla gotu kola iyileştiri etkisi nedeniyle yüzyıllardır çin tıbbında kullanılmaktadır. İçeriğindeki madecassoside sayesinde cildi onarmaya yardımcı olur. Bu içerik Kore kozmetik ürünlerinde cildi iyileştirmek, yatıştırmak ve nemlendirmek amacıyla kullanılır. Daha ayrıntılı bilgi için Centella Asiatica yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Salyangoz Müsini

Bilinen en ünlü içeriklerden biridir. Cildi nemlendirir ve kolajen üretimini tetikler böylece cildin yenilenmesini ve iyileşmesini sağlar.

Yeşil Çay

Keyifle yudumladığımız yeşil çayın cilt bakım ürünlerindeki etkileri de eşsiz. Cildi serbest radikallere karşı korur yani güçlü bir antioksidandır.Bunun yanı sıra antimikrobiyal özelliği sayesinde iltihap önleyici ve ciltteki kızarıklıkları gidermede büyük rol oynar.Daha ayrıntılı bilgi için Cilt Bakımında Yeşil Çayın Faydaları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bambu Özü

Bambu kolajenin ana bileşenlerinden biri olan silika içerir. Yaşlanmayı geciktirir cildin onarılmasına yardımcı olur. Daha ayrıntılı bilgi almak için Bambu Suyunun Cilde Faydaları sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Kore Kozmetiği ile Hayatımıza Giren Terimler

Cilt Beyazlatma

Pirinç suyu maskeleri ile beraber hayatımıza giren bir terim olan cilt beyazlatma Kore kozmetiğinin hedeflediği sonuçlardan biri. Ama bu konuyla ilgili yanlış anlaşılan bir durum var; cilt beyazlatmak cilt tonunu açmak değil de ciltteki renk eşitsizliklerini ve lekeleri gidermek anlamında kullanılıyor.

Kağıt Maske

Konu Kore cilt bakımı olduğunda aklımıza gelen bir başka terim ise kâğıt maskeler oluyor. Kâğıt maskelerin sırrı faydalı vitamin ve minerallerle dolu olması aynı zamanda uzun süre cildimizle temas halinde kalmasıdır. Yüksek oranda ürünü cildimize hapsederek ışıl ışıl bir görünüme kavuşmamızı sağlıyor. Hatta size bir ipucu verebilirim düğüne ya da özel bir güne katılacaksanız kâğıt maskeler sizin için kurtarıcı bir adım olabilir.

10 Adımda Cilt Bakımı

Korelilerin güzellik sırlarından bahsederken 10 adımda Kore cilt bakımını atlamak olmazdı. Cildimiz için temizlenmesinden nemlendirilmesine, beslenmesinden korunmasına kadar her adımı ince ince düşünülmüş bir rutin. Bu bakım rutinimize başlarken de dikkat etmemiz gereken 2 önemli nokta olduğunu söyleyebilirim.

İlk olarak, her insanın cildi benzersizdir, bu yüzden Kore’nin genel olarak cilt bakımı ve güzelliğine yaklaşımı cildi analiz ederek başlar daha sonra hangi sorunların tedavi edilmesi gerektiğine yönelik bir rutin uygulanır. Bu yüzden herkes kendi için doğru bakım ürününü seçmeye özen göstermelidir. İkinci önemli nokta ise, ürünlere karar verdikten sonra bu ürünleri doğru şekil ve sırayla uygulamaktır.10 adımın her bir basamağının ayrı bir amacı olsa da cilt tipinize göre kendi rutin adımlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu eşsiz rutinin adımlarını daha ayrıntılı öğrenmek istiyorsanız 10 Adımda Kore Cilt Bakım Rutini sayfamızı inceleyebilirsiniz.

BB/CC Kremler

Aslında birçoğumuz Kore kozmetik ürünleriyle daha yeni yeni karşılaştığımızı düşünüyoruz hâlbuki BB/CC kremler uzun süredir makyajlarımızın vazgeçilmez bir parçası. CC krem ‘’colour correcting’’ yani renk eşitsizliklerini giderici olarak biliniyor. BB krem ise ‘’blemish balm’’ leke kremi anlamına geliyor. İkisinin birbirinden farkı ise kapatıcılık dereceleri. BB krem daha çok fondöten işlevi görürken CC krem ise ciltteki renk tonu eşitsizliklerini gideriyor. Bunların yapısı daha hafif olduğu için yağlı ve sivilceye meyilli ciltler tercih edebilir.

SERUM

Yüz serumları esansların daha konsantre ve ağır versiyonudur. Esas olarak kırışıklıklar, pigmentasyon ve koyu cilt lekelerini gidermek için etkili aktif bileşimler içerir. Yani serumlar ve ampuller için sorunlu alanları doğrudan tedavi etmeye yardımcı diyebiliriz. Kırışıklıklar için, sivilce izleri için ve cildi aydınlatmak için farklı kategorilerde serumlar bulabilirsiniz. Serum ve ampulleri de parmak uçlarınızla tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Kusursuz bir cilde sahip olma yolculuğunuzda sizlere eşlik edebilecek birkaç ürün önermek istiyorum.

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla