İçeriğe atla
Kuru Ciltlerin Doğru Bildiği 4 Yanlış

Kuru Ciltlerin Doğru Bildiği 4 Yanlış

Doğru cilt bakımı öncelikle cildimizi tanımakla başlar. Cilt bakım rutinini oluştururken hangisi doğru hangisi yanlış karar vermek biraz zor. Cildin kuru ve nemsizse sana doğru bildiğin yanlışları maddeler halinde bir araya getirdik.

Kuru cilt nedir? Cildimiz neden kurur?

Cilt kendini dış etkenlere karşı korumak için yeterli miktarda yağ üretir. Yağ eksikliği oluşması ise cilt kuruluğuna neden olur. Cilt kurumaya başladığında buna iki şey sebep olur. Birincisi cildin su miktarının azalması ikinci ise sebum üretiminin azalması.

Sert temizleyiciler, genetik etkenler, sürekli olarak güneşe maruz kalma gibi nedenlerden dolayı cildimiz kuruyabilir. Şimdi kuru cildin için doğru bildiğin 4 yanlışı açıklayacağız;

Cildim zaten kuru her gün yıkama jeli kullanmasam olur.

 - Yanlış!

Cilt kuru dahi olsa her gün çevresel kirliliğe maruz kalır ve sebum üretir. Cildini düzenli temizlemediğinde nemlendirici ürünlerinin işlevini tam olarak yapmasını engellersin.

Peeling adımından uzak duruyorum, cildimin daha da kurumasından korkuyorum.

 - Yanlış!

Asıl cildinin üzerinde biriken ölü derileri temizlemezsen cildin daha da kurur. Şunu unutma, kuru cilde sahip kişiler yağlı ciltlere göre çok daha erken ciltleri kırışıklık eğilimi gösterebiliyor. Cilt her 28 günde bir kendini yeniler bu süre yaşa cinsiyete göre farklılık gösterebilir.

Cilt nemli olduğunda doğal olarak kendini yenileyebilir ama kuru ise maalesef bu süre oldukça uzayabiliyor. Cildin üzerindeki ölü derileri temizlediğinde cildin şunu düşünüyor “Eyvah! Ölü deriler gitti, hemen yenisini üretmeliyim.” Bu süreçte cilt kendini yenilemeye başlıyor ve kolajen üretiyor.

Düzenli olarak eksfoliasyon uyguladığımızda ölü deriler cildimizden temizlenir. Nemli pürüzsüz bir cilt oraya çıkar. Leke görünümüne sahip ciltler için de düzenli eksfoliasyon (kimyasal peeling) adımı oldukça önemlidir.

Bu adımda Alfa Hidroksi asitlerinden yardım alacağız.

Şu dediğini duyar gibiyim. Ama peelingler cildimi kurutuyor, cildim hassas, kızarmasından korkuyorum. Tamam panik yok! Cildinin seveceği en iyi ürünleri sana önereceğiz😊

Tonik ya da esans kullanmak gerekli mi? Sadece nemlendirici kullansam olur mu?

-  Tercih senin.

Ama sana tavsiyemiz kullanman. Neden mi? Cildini temizlediğinde cildinin kuru bir süngere dönüştüğünü hayal et. O kuru süngere katı bir şey mi sıvı bir şey mi uygulasan yumuşacık olur? Evet cevabı bildin. İlk önce sıvı bir şey uygulayıp daha sonra nemlendirici kullanmalısın. Bunun için en iyi yardımcın tonik ya da esanslardır.

Doğru nemlendiriciyi nasıl seçmeliyim?

Nemlendiricileri içerikler 3 gruba ayrılır. Bunlar;

  • Oklüzif : Cildi nemlendirmez, var olan nemin kaybolmasını engeller.
  • Humektanlar: Su tutucu, nem çekici
  • Emoliyanlar: Cilt bariyerini güçlendirici, hücreler arası boşlukları doldurur.

Ürün önerisinde bulunmadan önce doğru bir nemlendiriciyi seçerken dikkat etmen gereken içerikleri sana detaylı bir şekilde anlatacağız.

Okluzifler

Nemin ciltten uzaklaşmasını engeller ve nemi hapseder. Vazelini örnek olarak verebiliriz. Ama şunu unutmayalım, vazelin cilde nem vermez, sadece var olan nemi cilde hapseder.

Sıkça Kullanılan Okluzif İçerikler : Parafin, skualen, dimetikon, soya yağı, üzüm çekirdeği yağı, propilen glikol

Hümektanlar

Epidermisteki ve atmosferdeki suyu (atmosferdeki nem %80 den fazla ise) çekebilme özelliğine sahiptirler. Humektanlar, deriye suyu çekerek ciltte hafif şişmeye neden olurlar, cildin dolgun görünmesine yardımcı olur diyebiliriz.

Sıkça Kullanılan Hümektan İçerikler : Hyalüronik asitler, gliserin, sorbitol, sodyun hyaluronat, üre, propilen glikol, alfa hidroksi asitler

Emoliyanlar

Yağlardan oluşur. Hücreler arası boşluklar oluştuğunda cilt pul pul dökülür. Emoliyanlar, o boşlukları doldurur ve pul pul görünümü ortadan kaldırır. Cilt bariyerini güçlendirir.

Sıkça Kullanılan Emoliyan İçerikler : Centalla, Argan Yağı, Sodyum PCA, Seramid…

 

ÜRÜN ÖNERİLERİ

YAĞ BAZLI TEMİZLEYİCİLER

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing
1/2

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing

Cildin doğal nem dengesini bozmadan cildi derinlemesine temizleyen tescilli karışıma sahiptir. Cildi kurutmaz. Nazikçe temizler.

Ginseng ve propolis özleri ile cildi besler. Suya dayanıklı makyajı, kiri ve güneş koruyucuyu sıfır kalıntı ile çıkarır. Sülfat, paraben, alkol, silikon içermez.

IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil
2/2

IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil

%94 doğal bitki yağları ile formüle edilmiştir. En ağır makyajı, güneş koruyucuyu, kiri derinlemesine temizler. Cildi nazikçe arındırır. Gergin bir his oluşturmaz. Ciltten kolay temizlenir.

IUNIK hayvanlar üzerinde deney yapmaz. Sülfat, paraben, alkol, silikon içermez. Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur.

SU BAZLI TEMİZLEYİCİLER

 

Heimish All Clean Green Foam
1/2

Heimish All Clean Green Foam

Özellikle hassas ciltlilerin seveceği hipoalerjenik formüle sahip su bazlı temizleyici. Cildi kurutmadan nazikçe kirden arındırır. Uygulamadan sonra gergin bir his oluşturmaz.

Centella , niasinamid ve hyalüronik asit ile cilt bariyerine zarar vermeden cildi kir ve fazla sebumdan cildi tahriş etmeden nazikçe temizler. 5.5 pH değerine sahiptir.

Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Sülfat, paraben, alkol, silikon içermez. Heimish hayvanlar üzerinde deney yapmadan üretiliyor.

Neogen Real Fresh Foam Blueberry
2/2

Neogen Real Fresh Foam Blueberry

%100 gerçek yaban mersini, yaban mersini suyu ve moringa tohumu özü gibi 99 doğal botanik bileşenlerle formüle edilmiştir. Cilt üzerinde bulunan pürüzleri giderir. Cildi kurutmaz. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur.

Hipoalerjenik formülü ile cildi kir ve fazla sebumdan cildi tahriş etmeden nazikçe temizler. Göz alıcı tasarımı ile günlük olarak severek kullanabileceğin yıkama jeli. Uygulama sonrasında ciltte bıraktığı yumuşacık hisse bayılacağına eminim😊

Sülfat, paraben, alkol, silikon içermez. Kuru ve hassas ciltler için önerilir. pH değeri :5.5

NEMLENDİRİCİ TONİKLER
Nacific Fresh Herb Origin Toner
1/2

Nacific Fresh Herb Origin Toner

%99,3 Organik bileşenlerden oluşmaktadır. Patentli bileşen Sepicalm ile formüle edilen tonik, Cildi nemlendirirken ciltte bulunan kiri, makyaj kalıntısını ve fazla sebumu temizler.Temizlik sonrası cildin pH dengesini sağlamaya yardımcı olur. Böylelikle tonik sonrası kullanacağın nemlendirici ürünlerin daha kolay nüfus etmesini sağlar. Niacinamide ve Allantoin koyu leke ve sivilce izlerinin hızla iyileşmesine destek olur.

İçerdiği antioksidanlar ile yaşlanma belirtileriyle mücadele eder.

Allantoin, Calendula Officinalis Çiçek Özü, Coptis Japonica Kök Ekstresi, Calendula Officinalis Ekstresi, Avena Sativa (Yulaf) Çekirdeği Ekstresi gibi yatıştırıcı ve besleyici içeriklere sahiptir.

Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmaz ve parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici bileşenler içermez.

HaruHaru Black Rice Hyaluronic Toner
2/2

HaruHaru Black Rice Hyaluronic Toner

Amazon Global’de “En Çok Satılanlar” listesinde 1.numarada yer alarak dikkatleri üzerine çeken bu besleyici tonik, siyah pirinç, nem çekici hyaluronik asit, beta glukan ve 6 yıl sonra hasat edilen kırmızı ginseng gibi güçlü içeriği ile cildi nemlendirir ve çevresel etkilere karşı güçlü bir antioksidan koruma sağlamaya yardımcı olur.Yüz dolgunlaştırma, nemlendirme etkisiyle çıtayı rakiplerine göre oldukça yükseltiyor!

Vegan formüle sahiptir. %95 doğal içeriklerle üretilmiştir. Komedojenik değildir. Paraben, sülfat, silikon içermez.

PEELING ADIMI (EKSFLOLIASYON)

 

Neogen Real Cica Pad
1/2

Neogen Real Cica Pad

Cildi tahriş etmeden yenileyen, bu kimyasal toniğe batırılmış pedler, pratik kullanıma sahiptir. PHA, büyük moleküler yapısı sayesinde cildi nazikçe ölü derilerden arındırır.

İçeriğinde yer alan Centella bitkisinin 4 aktif içeriği ile kızarıklıkları yatıştırır, pul pul dökülmeyi önler. Paraben, alkol, sülfat, silikon, parfüm içermez. pH : 5.80

Nacific Pink AHA BHA Toner
2/2

Nacific Pink AHA BHA Toner

%0,1 AHA ve %0,1 BHA asitleri içeren eksfoliye edici tonik. Cildi nazikçe ölü derilerden arındırır. İçerdiği %75 karpuz suyu ile cildin ihtiyacı olan vitaminleri sağlar. Karpuz suyu, C , A B1,B6 vitaminler bakımından zengindir.

Düzenli kullanımla ince çizgilerin ve kusurların görünümünü azaltır, cilde daha aydınlık ve yenilenmiş bir etki kazandırır.Nacific hayvanlar üzerinde test yapmaz.

Silikon, yapay koku, paraben, SLS, alkol, mineral yağ içermez.

BESLEYİCİ VE NEMLENDİRİCİ SERUMLAR
Nacific Fresh Herb Origin Serum
1/2

Nacific Fresh Herb Origin Serum

Kırışıklık, kuruluk gibi cilt endişelerin için severek kullanabileceğin nemlendirme etkili besleyici serum. %99,8 organik bileşene ve vegan formüle sahiptir. İçeriğinde doğal yağlar ve nemlendirici içerikler vardır.

Düzenli kullanımı sonucunda cildi yorgunluk izlerinden arındırdığı, sıkılaştırdığı ve canlandırdığı; ince çizgiler ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olduğu yapılan klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Parabenler, sülfatlar, alkol, mineral yağ, uçucu yağlar, silikonlar ve yapay kokular dahil potansiyel olarak tahriş edici maddeler içermez.

It’s Skin Power 10 Formula GF Effector
2/2

It’s Skin Power 10 Formula GF Effector

Cildin çok kuru çok hassas ve serum kullanmakta endişelerin varsa hassas ciltler için özel olarak üretilmiş GF Effector ile tanışmalısın.

Ginko Yaprak Suyu ve Tremella Mantarı. Her iki bileşen de nem tutma kabiliyetleri ile iyi bilinmektedir. Bu serum cildinize ihtiyaç duyduğu canlandırıcı nemi sağlar.

İçerdiği Meyan kökü ekstresi, güneş hasarı veya tahrişlerin neden olduğu kızarıklığı giderir.

Asya’da, Tremella mantarına “gençliğin mantarı” denir, bu mantarlardan elde edilen özü, eski zamanlardan beri yüzdeki hayati enerjiyi ve güzelliği korumak için kullanılmıştır.

NEMLENDİRİCİLER
Nacific Fresh Herb Origin Cream
1/2

Nacific Fresh Herb Origin Cream

Eşsiz bir nem kaynağı olan bu nemlendirici krem kuru cildinin nem kaybetmesine engel olan, nemlendiren ve cilt bariyerini güçlendirici içeriklere sahip. İçeriğinde Nacific Laboratuvarları’nın patentli buluşu olan ve bitkisel özlerle formüle edilen Sepicalm, üçlü nem teknolojisi sayesinde ile cilt bariyeri zarar görmüş, nemini ve elastikiyetini yitirmiş ciltlere etkin bir beslenme ve ışıltı sağlıyor.

%63 Chamomile bitkisinden elde edilen aktifler, cilt tarafından tamamen özümsenerek cildin nem dengesini kontrol eder. Kızarıklıklar, tahriş ve sızı hissinin azalmasında yardımcı olur. Formülünde bulunan Niacinamide ve Adenosine ise koyu lekelerin renginin solmasında en etkili içeriklerden. Düzenli kullanımda kuruluğu onarırken cildin daha yumuşak, pürüzsüz ve genç bir görünüm kazanmasında etkili olur. Günlük kullanıma uygundur.

Formülünde paraben, ftalat, sodyum lauril sülfat, propilen glikol, mineral yağ, DEA, vazelin, parafin, polietilen boncuklar, formaldehit ve hayvansal bileşen bulunmuyor. Nacific hayvanlar üzerinde deney yapmadan üretim yapmaktadır.

It’s Skin Hyaluronic Acid Moisture Cream
2/2

It’s Skin Hyaluronic Acid Moisture Cream

Ciltte doğal olarak bulunan hyaluronik asiti tam bir nem çekici olarak tanımlayabiliriz. Ortamda bulunan nemi ve cildin alt dokusunda yer alan nemi cilde çekerek cildin daha nemli ve dolgun görünmesine yardımcı olur. Hyaluronik asit, kendi ağırlığının 1000 katına kadar su tutabilme yeteneğine sahip. Bu mükemmel içeriği cildine uygulamadan önce cildinde birkaç damla su olması nemlendiricinin etkisini artıracaktır.

Vitamin ve mineral bakımından zengin formülü ile cildin nemli, sıkı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Cilde dolgunluk vererek kırışık görünümünü azaltır. Ayrıca içeriğinde yer alan güçlü bir antioksidan olan Portulaca Oleracea ve Tocopheryl Acetate gibi doğal bileşenler ile zararlı güneş ışınlarının cilde verdiği zararı onarır.

Formülünde paraben, ftalat, sodyum lauril sülfat, propilen glikol, mineral yağ, DEA, vazelin, parafin, polietilen boncuklar, formaldehit bulunmuyor.

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla