İçeriğe atla
Siyah Pirinç nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Siyah Pirinç nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Asyalıların mutfağında pirincin ne kadar büyük bir yer kapladığını hepimiz biliyoruz artık. Kore cilt bakımıyla hayatımıza giren pirinç maskelerini de kullanmayanımız kalmadı sanırım. Bu cümleleri okuduktan sonra aklınıza ilk olarak beyaz pirinç geldi öyle değil mi?

Peki ben size besin içeriği bakımından diğer pirinç türlerinin yarışamayacağı, cilt bakım ürünlerinin yeni gözdesi siyah pirinçten bahsetsem nasıl olur? Bu yazımızı okuduktan sonra sofralarınızdan ve cilt bakım ürünlerinizin içeriğinden siyah pirinci eksik etmeyeceğinize eminim. Siyah pirinç cilt bakımında nasıl kullanılır? Haruharu’nun mucizevî içeriği siyah pirincin faydalarını gelin hep birlikte inceleyelim.

Siyah Pirinç nedir?

Nedir bu siyah pirinç?

Siyah pirinç, Oryza sativa L. Türüne ait daha çok tropikal bölgelerde yetiştirilen ve besin değeri açısından çok zengin içeriğe sahip bir pirinç çeşididir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde insan sağlığına yararlı birçok etkisi bulunuyor.

Tarihte siyah pirinç neden yasaklandı?

Siyah pirincin yasak pirinç veya imparator pirinci olarak bilindiğini biliyor muydunuz? Siyah pirinç daha yeni yeni popülerleşmeye başladı gibi görünse de aslında geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanıyor. Yazımızın devamında bu eşsiz besinin faydalarından ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğiz ama burada kısaca anlattığım zaman sizler de imparatorlara hak verebilirsiniz.

Tüm pirinç türleri arasında en yüksek miktarda antioksidan içeriğine sahip olan siyah pirinç aynı zamanda protein, mineraller ve lif bakımından da çok zengin bir kaynak. Doğal olarak glütensiz olması, içerdiği antosiyanin bileşikleri sayesinde kalp sağlığının korunmasına yardımcı olması aynı zamanda kanser önleyici etkilerinin bulunması bu besini imparatorların gözdesi haline getirmiş. Tekrar yasak pirinç ismine gelecek olursak, imparatorların ve zengin ailelerin bu kıymetli besini sadece kendilerine saklamak istemeleri, yetiştirilmesinin zor olması bunun yanında hasattan %10 civarında verim alınması siyah pirincin halka yasaklanmasına neden olmuştur. O yıllardan günümüze de bu eşsiz besin yasak pirinç ya da imparator pirinci olarak bilinerek gelmiştir.

Siyah pirincin faydaları neler?

Şimdi biraz da siyah pirincin saymakla bitmeyecek faydalarından ayrıntılı bir şekilde bahsedelim.

  • Kırmızı ve mor renkli sebzelerde bulunan, güçlü antioksidan etki gösteren antosiyaninler siyah pirincin en önemli bileşenlerinden biri. Vücudumuz serbest radikallere karşı yetersiz kaldığı zaman oksidatif stres adını verdiğimiz bir süreç ortaya çıkıyor ve eğer siz bu etkiyi yok edemezseniz vücudunuz kanser, yaşlanma, katarakt, kalp rahatsızlıkları gibi durumların gelişmesine daha müsait bir hale geliyor. İşte antioksidanlar sizleri bu etkilere karşı koruyan bileşiklerdir. Bu yüzden siyah pirincin kalp sağlığınıza, göz sağlığınıza yarar sağladığını ve hatta antikanser özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz.
  • Siyah pirinç doğal olarak glüten içermiyor. Glüten yararlı bir içerik değil mi diye sorabilirsiniz doğal olarak, evet glüten aslında arpa, buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein kaynağı. Ama kimi insanlar glütene duyarlı olabiliyor bu da insanlarda şişlik ve karın ağrısı yapabiliyor. Çölyak hastalığı bulunan insanlarda glüten içerikli yiyeceklerle beslenemiyor. Bu yüzden siyah pirinç duyarlılığı olan insanlar için mükemmel bir alternatif oluyor.
  • Eğer diyet yapıyorsanız siyah pirinç sizin için tercih edebileceğiniz bir seçenek olabilir. Çünkü siyah pirinç kalorisi düşük ve zengin lif içeriğine sahip, bu yüzden sizi tok hissettirerek açlık hissini bastırır. Lif içeriği açısından zengin olmasının bir başka nedeni ise diyabeti önlemeye yardımcı olması. Lifli besinlerin sindirimi daha uzun sürdüğü için şekerin emilimi yavaş yavaş olur ve kan şekeri seviyelerinin stabil kalması sağlanır.

Antioksidan Deposu Siyah Pirinç

Siyah pirinç cilt bakımı için neden önemli?

Siyah pirincin tüm faydalarının temeline baktığımız zaman içerisindeki antosiyanine dayandığını söyleyebiliriz aslında. İşte cildimiz için olan yararlı etkileri de tam da bu içerikten kaynaklanıyor. Peki, ne işe yarıyor antosiyaninler? Antosiyaninler çok güçlü antioksidan özelliklere sahip ve serbest radikallerle savaşmamıza yardımcı oluyor. Cildimiz gün içerisinde gerek dışarıdaki güneş ışınları, kirli hava, UVB ışınları nedeniyle gerekse de vücudumuzdaki doğal metabolik olaylar sonucunda serbest radikallerle karşı karşıya kalıyor. Bunun sonucunda cildimiz mat, solgun görünüme ve ince kırışıklıklara yatkın hale geliyor. Hepimizin cildimizden uzak tutmak istediği bu etkilere karşı antioksidanlar yardımımıza koşuyor diyebiliriz.

Siyah pirinç güçlü antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallere karşı cildimizi koruyarak daha ışıltılı, parlak bir görünüm sunuyor aynı zamanda cildimizdeki ince kırışıklıkların görünümünün azalmasına da yardımcı oluyor. Siyah pirincin kepeğinin yağının özünde bulunan gama oryzanol içeriği de cilt lipidlerini oksidasyondan koruyarak çilleri ve yaşlılık lekelerini önlemek için kullanılıyor. Kuru cilt tipine sahip olanlar ve dermatit sorunu yaşayanlar için kullanılması önerilen bir içerik. Gama oryzanol cilde kolayca nüfuz ederek en alt katmanlara kadar etkili olduğu için kozmetik ürünler için mükemmel bir bileşen.

Haruharu ile siyah pirincin mucizesi ile tanışın!

Güzellik sırlarınıza bir yenisini daha eklemeye hazır olun. Siyah pirincin sihirli etkilerinden bahsettikten sonra sizlere ürün önerisinde bulunmamak olmazdı. İşte o ürünler Kokoma güvencesiyle Türkiye’ye adımlarını atan Haruharu Wonder Serisi. Haruharu, Kore kozmetiğinde önemli bir yere sahip olan, bileşenlerini doğadan alan ve son model teknolojilerle üretim yapan popüler bir marka. Wonder serisinin yıldız içeriği ise tahmin ettiğiniz gibi siyah pirinç. Bu seride siyah pirinç sayesinde cildinizin  olan nemi, ışıltıyı ve antioksidan özellikleri bulabilirsiniz.

HaruHaru Wonder serisinin sihirli ürünlerinden biri olan Black Rice Hyaluronic Anti-Wrinkle Serum’dan bahsetmek istiyorum. İçeriğinde ginseng kökü, siyah pirinç, beta glukan ve hyaluronik asit bulunan bu ürün cildinizi serbest radikallerden korurken aynı zamanda hem nemlendirir hem de besler. Düzenli kullanım sonucunda cildinizdeki ışıltıyı, kırışıklıkların azalmasını fark etmememiz imkansız. Bu ürüne ulaşmak ve diğer ürünler hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıda linkini bırakacağım sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

haruharu wonder ve siyah pirinç

Sepet 0 ürün

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla