Sepet

Salyangoz Özü 101: Nedir, Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Muhtemelen bir kaldırımda salyangoz gördüğünüzde cildiniz için çok yararlı etkileri olduğu aklınıza gelmemiştir hatta yapışkan salgısını gördüğünüzde uzaklaşarak yürümüş bile olabilirsiniz. Peki ben sizlere aslında o gördüğünüz sıvının M.Ö 400’lü yıllardan beri iltihaplı cilt tedavilerinde,cildi yumuşatmak iyileştirmek için kullanıldığını söylesem şaşırır mısınız?

Cilt bakımında salyangoz özünün faydalarını duymamış olabilirsiniz. Ancak; içerdiği allantoin, kolajen gibi etken maddelerle salyangoz sıvısı cilt bakımı için çok önemli. İşte bugünkü yazımızda son zamanlarda Kore cilt bakım ürünlerinde önemli yer edinen salyangoz özünden bahsedeceğiz.

Salyangoz Özü Nedir ? Cilde Faydaları Nelerdir?

Salyangoz özü, salyangozun vücutlarını kaplamak ve vücut dokusunun kurumasını önlemek için sürünerek ürettiği mukustur. Salyangozların hayatlarının devamı için salgıladıkları bu öz çok önemlidir. Yapışkanlığı sayesinde salyangozların yüzeylere yapışmasına yardımcı olurken kayganlaştırıcı özelliği sayesinde sürünerek yol aldıklarından aşınmalara, bakterilere ve diğer enfeksiyonlara karşı korunmalarına yardımcı olur. Ancak kozmetikte kullanılan en tipik özelliği ise salyangozların stres altındayken kendilerini korumak adına bu sıvıyı arttırarak sızdırmasıdır.

Bu sayede hayvanlara zarar vermeden bu salgı elde edilir ve kozmetik ürünlerde kullanılması sağlanır.

Salyangozlar için hayati önem taşıyan, kabuklarına zarar geldiğinde hemen onarabilen bu salgı içerdiği çeşitli güçlü etken maddeler sayesinde cilt bakım ürünlerinde doğru kullanıldığı zaman bizler için de mucizevi etkiler sergiliyor.

İçeriğinde allantoin, hyaluronik asit, glikolik asit, kolajen,çeşitli protein ve vitaminleri bulunduran bu özün cildimiz için iksir tadındaki faydalarına daha ayrıntılı bir şekilde göz atalım.

İçerdiği Allantoin ile Onarıcı Özellikte

Daha önce allantonin maddesini duymadıysanız şüpheyle yaklaşabilirsiniz ama inanın yararlarını duyduktan sonra haksızlık edildiğini anlayacaksınız.

Allantoin; hayvanlar, bitkiler ve bakterilerde doğal olarak bulunan, ürik asitten üretilen bir maddedir. Cilt bakım ürünlerinde kullanılacağı zaman laboratuvarlarda üretilen allantoin toksik olmayan güvenli bir içeriktir.

Salyangoz özünün kozmetikte kullanılmasında öncü içeriğin allantoin olduğunu söyleyebiliriz.Rivayete göre Avrupa’daki restoranlar için salyangoz üreten çiftliklerde çalışan işçiler salyangoz özünün elleriyle sürekli temas halinde olması ile kesiklerin ve yaraların daha çabuk iyileştiğini ellerinin yumuşadığını fark ettikten sonra bu özü kavanoza koyarak satmaya karar vermişler.

Allantoin, salyangoz kabuğu parçalandığında veya kırıldığında onu onaran maddedir. Bu içeriğin cildiniz için neler yapabileceğini siz düşünün. Maddeler halinde inceleyelim.

  • Allantoin cildi yatıştırıcı etkilere sahiptir. Cildimizi tahriş edebilecek, hassaslaştıracak maddelerle kompleks oluşturarak etkisiz hale getirir.
  • Cilt dokusunu yeniler bu sayede sivilce izlerini yok eder aynı zamanda güneşten veya yaşlılıktan kaynaklanan lekelerin de giderilmesine yardımcı olur.
  • Keratolitik etkilere sahip olan allantoin ölü hücreleri cildimizden uzaklaştırır. Cildin pürüzsüz ve yumuşak olmasına katkı sağlar.
  • Cildin su tutma kapasitesini arttırarak cildi nemlendirir.

Allantoin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Özellikleriyle Kolajen ve Elastin

Yaşlanma karşıtı ürünlerin popüler içeriği olan kolajenin aslında cildimizde doğal olarak üretildiğini biliyor muydunuz? Fakat yaş ilerledikçe, zararlı çevresel faktörlerin etkisiyle kolajen üretimi azalır ve bizler de dışarıdan destek almaya ihtiyaç duyarız.

Cildimizde kolajenin azalmasıyla ince çizgiler, kırışıklıklar oluşur, cildimizin iyileşme süresi uzar, solgun ve mat bir cilt meydana gelir.

Peki biz bu kolajen kaybını nasıl telafi edebiliriz? Doğal bir kolajen kaynağı olan salyangoz özü size yardımcı olabilir. Yazımıza başlarken salyangoz özünün strese karşı oluştuğundan onarıcı ve yaraları iyileştirici bileşenlere sahip olduğundan bahsetmiştik. İşte bunlar yeni cilt hücrelerinin oluşumunu ve kolajen üretimini tetikliyor. Elastin,tıpkı kolajen gibi vücudumuzun doğal olarak ürettiği proteinlerden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, cilde esneme yeteneği verir. Bu sayede kolajen ve elastin güçlerini birleştirerek cildimizdeki ince çizgilerin ve lekelerin görünümü azaltır, dolgun ve parlak bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur.

Aknelere Karşı Etkisiyle Doğal Bir Antibiyotik

Salyangoz özü aynı zamanda güçlü antibakteriyel özelliklere sahip bir içeriktir. Bu sayede cildimizi birçok bakteriye karşı savunur. Aknelerin oluşum temeline baktığımızda cildimiz konumlanan bakterilere karşı vücudumuzun savunma göstermesiyle oluşurlar. Bu yüzden antibakteriyel içerikli ürünler kullanırsak akneler görünür hale gelmeden bile önüne geçebilirsiniz.

Kore Kozmetiğinin Gözde İçeriklerinden : Glikolik Asit

Cilt bakım ürünlerinde asitlerin önemini duymayanımız kalmamıştır sanırım. Kimi ürünlerinde asidin kendisi kullanılırken kimi ürünler de ise başka maddenin içeriğinde olabiliyor. Salyangoz özünün içeriğinde de bulunan glikolik asidin etkilerini cildimizde görebiliyoruz.

Alfa hidroksi asitler grubunda bulunan glikolik asit şeker kamışından elde edilen ve AHA’lar içerisinde en küçük molekül yapısına sahip olandır. Küçük molekül yapısına sahip olduğu için cildin derinliklerine daha kolay bir şekilde ulaşır ve cildi ölü hücrelerden daha hızlı bir şekilde arındırır. Aynı zamanda deriyi daha uzun süre nemlendirir ve hümektandır. Cildin yenilenmesinde görev alır, cildimizde oluşan cilt tonu eşitsizliklerini gidermeye yardımcı olur, kolajen yapıyı güçlendirerek cildimizin daha dolgun ve sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Salyangoz Özü Nasıl Kullanılır?

Kore kozmetik ürünlerinin temeline baktığımız zaman genel olarak doğadan gelen içerikleri son model teknolojiyle harmanlayıp bizlerin cilt sorunlarına en etkili şekilde cevap vermesine dayandığını görüyoruz. Salyangoz özü içeriğini de cilt bakım rutininize gönül rahatlığıyla ekleyebilmeniz için farklı alternatifleri düşünülmüş. Şimdi sizlere inceleyebileceğiniz birkaç üründen bahsedeceğim.

Salyangoz Özlü Sabun

Cilt bakımında sabunun daha geleneksel bir cilt bakım ürünü olduğunu söyleyebiliriz.Fakat günde en az iki kere yüzümüzü yıkadığımızı düşünürsek içeriğinde faydalı maddeler olan sabunu tercih etmenin daha mantıklı olduğunu düşünebiliriz.

Cildinizi hem gün içinde maruz kaldığınız kirlerden arındırırken hem nemlendirmek hem de beslemek istiyorsanız içeriğinde salyangoz özü bulunan sabunları tercih edebilirsiniz.

Salyangoz Özlü Krem

Tonikler,esanslar,serumlar,maskeler derken aslında hepimizin rutininin olmazsa olmazının kremler olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden kremlerimizi seçerken içeriğinin çok fonksiyonlu ve etkili olmasına dikkat ederiz.Salyangoz özü gibi sihirli bir bileşenin kremi de unutulmamış tabii ki.

İçeriğinde %92 gibi yüksek oranında salyangoz özü bulunduran bu krem sivilce izleri,kırmızı cilt lekeleri olan solgun ciltler için denenmesine değecek bir ürün.Bu sıvı sayesinde ince çizgi ve kırışıklıkların görünümü büyük ölçüde azalırken aynı zamanda hyaluronik asitle derinlemesine nemlenir.Arginin ile kan dolaşımı hızlanır ve cilt bariyeri onarılır.

Salyangoz Özü Esansı

Konsantre bileşenlerle dolu olan esanslar cilt sorunlarına göre farklı görevler üstleniyor ve yoğun içeriği sayesinde hızlı sonuç almanızı sağlıyor.Salyangoz özünün faydalarından en etkili şekilde faydalanmak istiyorum diyorsanız muhakkak salyangoz özlü bir esans edinmelisiniz.

İçeriğinde %96 oranında salyangoz özü,hyaluronik asit ve pantenol bulunduran Cosrx salyangoz özlü esans cilt yenilenmesini destekler,sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur aynı zamanda cildinizi derinlemesine nemlendirerek ince kırışıklıkların önüne geçer. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı  inceleyebilirsiniz.

Salyangoz Özü Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salyangoz özü tüm cilt tiplerinin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir içerik.Güçlü nemlendirici özelliği sayesinde tüm cilt tipleri için mükemmel bir seçenektir.

Salyangoz özü kullanımına baktığımız zaman kanıtlanmış belirli bir yan etkisi olduğunu bulunmuyor. Ancak içeriğinde güçlü etken maddeler var cildim için endişelenirim diyorsanız aldığınız ürünü kullanmaya başlamadan önce kolunuzun iç tarafında küçük bir bölgeye uygulayarak vücudunuzun verdiği tepkiyi gözlemleyebilirsiniz.

Son olarak sizler için şöyle bir önerim olabilir salyangoz özünün içeriğindeki glikolik asit sayesinde cildimizi ölü derilerden arındırdığını söylemiştik bu yüzden bu içeriğe sahip ürünler kullanırken AHA ve BHA gibi aynı amaca hizmet eden ürünleri kullanmanız cildinizde hassasiyet yaratabileceğinden daha dikkatli olmalısınız.

İlgili Ürünler

INSTAGRAM
SOSYAL MEDYA
Kampanya Haber Servisi
E-Posta Bültenine Kayıt Olun

Gereksiz e-posta yok!
Yalnızca yeni ürünler, kampanyalar ve yeni yazıları göndereceğiz.

20 TL İNDİRİM FIRSATI

İlk siparişe özel 20 TL indirim fırsatını yakalayın!

Bültenimize üye olan misafirlerimize, siparişlerinde kullanabilecekleri kupon kodu anında hediye!