İçeriğe atla
Bambu Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Bambu Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Kore kozmetiğinde geniş bir yere sahip olan bambu suyunun cilde olan faydalarını sizler için derledik!
Bambu ismini duyunca hepimizin aklına bambu dallarıyla beslenen sevimli pandalar gelir. Pandalar için iyi bir besin kaynağı olan bambunun cildimizde yarattığı etkiler ise son derece şaşırtıcı! Gelin bu eşsiz bitkinin faydalarına hep birlikte bakalım...

Bambu Suyunun Zengin İçeriği

Bambunun cilt üzerinde olan etkilerini keşfeden uzmanlar, onu birçok kozmetik ürününün içerisinde kullanmaya başlamıştır. Bambu suyunun etkilerini ilk deneyimleyenler ise Koreli kadınlardır çünkü bambunun kozmetik alanındaki ilk kullanımı ise Kore’de gerçekleşmiştir.

Bambu suyun zengin içeriğine gelin birlikte bakalım!

  • Amino Asitler
  • Yağ Asitleri
  • Mineraller
  • A Vitamini
  • B6 Vitamini
  • E Vitamini

Bambunun %70’i doğal bir mineral olan silis içerir. Silis vücudu hem dışarıdan hem de içeriden onarmasıyla bilinen, cildimizde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Aynı zamanda kolajen üretimini tetikler ve antiseptik özelliğe sahiptir.

Silis mineralinin eksikliğinde, cilt yüzeyinde nem kaybı ve kırışıklık gibi problemler ortaya çıkar. Silis aynı zamanda insan vücudunda doğal şekilde bulunur. Yer kabuğunun ikinci bileşeni  olan oksijenden sonra insan vücudunda en çok bulunan ikinci bileşendir. İnsan vücudunda yaklaşık 7 gram olarak yerini alır.

Bambunun faydaları bu kadar yüksek olunca, bambu içeren ürünler de kadınların vazgeçilmezi haline gelmiştir.
Cildin kaybettiği kolajenin cilt yüzeyine yansıması ile cilt daha yorgun görünür. İçerdiği E vitamini ve diğer yağ asitleri sayesinde cildiniz kaybettiği neme tekrar kavuşur!

Bambu içeren ürünler hangileridir

Bambunun Cilt Lekeleri Üzerindeki Etkisi

Cilt lekeleri, vücudun her yerinde oluşabilir. Fakat yüzde oluşan lekeler, dış görünümü oldukça olumsuz etkiler. Bu nedenle, yüzdeki lekeler özellikle kadınların korkulu rüyasıdır.

Lekelenme; cilt yapısından kaynaklanabileceği gibi güneşin, kullanılan ilaçların ya da lazer operasyonlarının etkisiyle de oluşabilir. Doğada bulunan bitkilerden bazılarının cilt lekeleri üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır. Aradığınız bitki tam olarak bambudur! Bambu suyunun sağladığı faydalar arasında güneşten koruyucu etkisini de söylemeden geçemeyeceğiz. Yaz aylarında kullandığınız güneş kreminin etkisini artırmak için bambu suyu içeren kremler kullanabilirsiniz.

Bambu İçeren Ürünler Hangileridir?

Bambu suyu faydalarının cildinize tam olarak yansıması için özel geliştirilmiş temizleyiciler ve kremler kullanabilirsiniz. Tonik, esans ve jel formundaki ürünler, günlük bakım için cildinizde son derece etkili sonuçlar verir. Temizleyici ürünler ile ciltte derinlemesine temizlik sağlandıktan sonra bambu suyu içeren kremler kullanılarak ciltte komple bir bakım gerçekleştirilir.

Yüksek oranda bambu suyu ile zenginleştirilen ürünlerimizden tercih edebileceğiniz şunlardır;

TonyMoly Panda’s Dream White Hand Cream
5/5

TonyMoly Panda’s Dream White Hand Cream

Cildinizin ihtiyacına uygun ürünleri belirledikten sonra cildiniz için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Krem ve esans şeklinde olan ürünlerin cilde tam anlamıyla etki edebilmesi için Kore cilt bakımının ilk aşaması ve temeli olan iki aşamalı temizlik yapmanızı öneririz.

İlk aşamada cilt, yağ bazlı temizleyiciler ile makyaj ve SPF’den arındırılır.
İkinci aşamada ise, su bazlı temizleyiciler ile cilt yüzeyinde bulunan kir ve sebum temizlenir. Bu aşamadan sonra tamamen arındırılmış cilt nemlendirme aşamasına hazır hale gelir.

Temizlemede köpük formundan hoşlananlar ya da daha derinlemesine bir arındırma isteyenlerin tercihi Banila Co Clean It Zero Foam Cleanser olmaktadır. Bu ürün, yağ bazlı temizleyicilerle birlikte kullanılabilir.

Nacific Phyto Niacin Whitening Essence ve Nacific Phyto Niacin Whitening Toner ürünlerinde su yerine bambu suyu tercih edilmiştir. Nacific Phyto Niacin Whitening Essence, saf C vitamini ve %5 Niacinamide içerir. 4 hafta gibi kısa bir sürede cildinizi pürüzsüzleştirir ve daha aydınlık bir görünüme kavuşturur. Aydınlık ve pürüzsüz bir cildin sırrı C vitamininde saklıdır!

Cildimizi bir bütün olarak düşünürsek ellerimizin de ne kadar değerli olduğu konusunda bize hak vereceksiniz! TonyMoly Panda’s Dream White Hand Cream, içindeki propollis ve bambu özleriyle ellerinizi yumuşacık yapar. Aynı zamanda, ellerin üzerinde oluşmuş leke problemlerine de çözüm sağlar. Ürünün kendi gibi ambalajı da sıra dışıdır! TonyMoly Panda’s Dream White Hand Cream, son derece sevimli bir panda şeklinde tasarlanan ambalajında sunulur.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla