İçeriğe atla
Centella Asiatica (Gotu Kola) Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Centella Asiatica (Gotu Kola) Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımında her zaman doğaldan yana olanlar için tabiat oldukça cömert davranır. Doğada bulunan birçok bitki, cilt üzerinde yarattığı etkiler nedeniyle kozmetik sektöründe tercih edilir. Bu bitkilerden biri olan centella asiatica, birçok cilt sorununda yardımcıdır.

Centella asiaticanın diğer faydaların gelin birlikte bakalım...😊

Centella Asiatica'nın (Gotu Kolanın) Cilde Faydaları Neler?

Centella asiatica nedir sorusunun cevabı özellikle doğal kozmetik ürünlerini araştırmayı sevenler için merak konusudur. Cilt bakımında mucizeler yaratan centella asiatica bitkisi, farklı isimler ile anılır. En yaygın kullanılan adıyla gotu kola olarak anılan bitki, kaplan otu olarak da isimlendirilir. Centella asiatica bitkisinin Türkçesi ise kaplan otudur.

Centella Asiatica’nın Faydaları Neler?

Güney Kore kozmetik ürünlerinin içeriğinde vazgeçilmez bir yere sahip olan bu bitki, tedavi edici özelliği nedeniyle sağlık sektöründe de kullanılır. Centella asiatica bitkisinin cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Anti-aging özelliği ile yaşlanma sonucu ortaya çıkan kırışıklık, sarkma gibi sorunları önler.
  • Sivilce ve yaraların iyileşmesinin ardından oluşan izlerin kaybolmasını sağlar.
  • Centella asiatica bitkisi, yaralar üzerinde iyileştirici bir etki gösterir.
  • Hassas yapıda olan ciltler için uygun bir yapıya sahiptir.
  • Cildi sakinleştirir ve cilt bariyerini onarır.

Centella asiatica ne işe yarar noktasında yukarıda saydığımız faydalar oldukça verimli bir bitki olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bu nedenle bu bitkinin yer aldığı ürünlerden cilt tipinize uygun yapıda olanları seçerek, son derece memnun kalacağınız sonuçlar elde edebilirsiniz.

Centella asiaticanın faydaları neler

Ar-Ge alanında dünyadan 10 yıl daha ileride olan Güney Kore, centella bitkisini yüzyıllar önce keşfedip kullanmıştır. Centella bitkisinin içinde aktif bileşenler bulunur. Son dönemlerde Kore’de çok popüler olan Cica Kremler aşağıda bahsettiğimiz centellanın aktif bileşenlerini içerir.

  • Madecassoside
  • Asiaticoside
  • Asiatic Acid
  • Madecassic Acid

Centella Asiatica (Gotu Kola) İçeren Kremler

Gotu kola bitkisi içeren ürünlerimize gelin birlikte bakalım...

Innisfree Bija Cica Balm EX
1/4

Innisfree Bija Cica Balm EX

Bija tohumu ve centella bitkisi ile özel olarak formülize edilen Innisfree Bija Cica Balm EX, sivilcelerin giderilmesinde ve kızarıklık görünümünün iyileştirilmesinde
etkilidir. Daha güçlü bir cilt yapısı için etkili bir dokunuş sağlar. Onarıcı etkisiyle cildi dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale getirir.

Nasıl Kullanılır?
Cilt temizliği tamamlandıktan sonra, parmak uçlarıyla ve hafif dokunuşlarla uygulanır.

Innisfree Skin Clinic Mask Madecassoside
2/4

Innisfree Skin Clinic Mask Madecassoside

Ciltte nem eksikliğinden dolayı meydana gelen sorunlarının giderilmesi için etkili olan Innisfree Skin Clinic Mask Madecassoside, içeriğinde bulunan
madecassoside sayesinde kızarıklığı giderir. Etkin bir nemlendirme sağlar.

Nasıl Kullanılır?
Cilt temizliği yapıldıktan sonra, göz çevresinde ve ağız bölgesinde gerekli boşluklar ayarlanarak, yüze yerleştirilir. 10 ile 20 dakika arasında ciltte bekletilir. Ardından ciltte bıraktığı esansın tam olarak emilmesi
için yüze hafifçe parmak uçlarıyla vurulur.

Neogen Real Cica Pad
3/4

Neogen Real Cica Pad

Neogen Real Cica Pad, içeriğinde bulunan centalla bitkisinin dört aktif içeriği ve PHA asitleri sayesinde hassas ciltleri tahriş etmeden, nazik bir şekilde temizleyerek ölü deriyi arındırır. Sivilceleri hızlı bir şekilde yok ederken
cildin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını sağlar.

Nasıl Kullanılır?
Pedin tırtıklı tarafı, temizleme için kullanılır. Ardından diğer tarafıyla uygulama yapılır. Haftada en fazla 3 kere kullanılmalıdır.

IUNIK Centella Bubble Cleansing Foam
4/4

IUNIK Centella Bubble Cleansing Foam

Hassas ciltler için hassas bir temizleyici olan IUNIK Centella Bubble Cleansing Foam, kurutmadan etkin bir arındırma sağlar. Ayrıca, cildin yağ oranını dengeler.

Nasıl Kullanılır?
Elinize bir ya da iki pompa sıkarak, nazikçe yüzünüze uygulama yapabilirsiniz. Ardından ılık su ile durulamanız gerekir. Eğer yüzünüzde ağır bir makyaj varsa, makyaj temizleyicinin ardından kullanmanız tavsiye
edilir.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla