İçeriğe atla
Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil enerji kavramını son yıllarda neden bu kadar çok duymaya başladığını merak ediyor musun? Dişil enerji kısaca kadın ve erkeğin enerji bedeni içinde doğal haliyle bulunan ve insanın varoluşundan beri içinde taşıdığı bir enerji türüdür. Hep var olmasına rağmen sosyal medyada ve basında popüler olmasının belirgin sebepleri var. Bu yazıda dişil enerjiyi bozan sebepler hakkında fikir edinecek ve dişil enerji arttırma mantığını öğreneceksin.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil enerjinin düşmesiyle ilgili konuşan uzmanlar bu durumu iş ve sosyal hayatta ağır sorumluluk alan, yönetici ve yönlendirici olan, toplumun gergin ve stresli yapısından etkilenen kadınların eril enerjisinin yükselmesine bağlar. Var olmak için çabalayan kadınlar bu süreçte birçok cinsiyet kalıbını yıkarken eril yönünü ortaya koymak zorunda kalmıştır.

Modern çağda toplumsal olarak kadınlarda eril enerji yükselirken erkeklerde dişil enerjinin arttığı görülür. Çünkü uyum ve çekim için kutupların birbirine zıt olması ve tamamlanması gerekir. Kadının dişil enerjisi düştükçe dişil enerjisi yüksek olan erkekleri çeker ve bu her iki cinsiyet için de dengesizlik anlamına gelir.

Genel hatlarıyla kadın ve erkek cinsiyetlerinin spiritüel ve psikolojik olarak özelliklerini belirleyen eril – dişil dengesinin bozulması modern çağın sorunlarından biri. Kadın ve erkek rollerine yüklenen cinsiyet kalıplarının yıkılması tercih edilen bir durumken enerji dengesinin bozulması sorun yaratır.

Dişil ve eril enerjinin ne olduğuna geçmeden önce ne olmadığından da bahsetmekte fayda var. Çünkü genellikle feminenlik ve dişil enerji karıştırılır. “Feminen” kadına benzeyen ve kadının bedensel özelliklerini vurgulayan anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu nedenle kadınsal görünüşünü vurgulayan ve cazibeli hareketler yapan biri feminen olarak tanımlanmalıdır.

Dişil enerji görüntüden bağımsız olarak düşünce şekli ve hislerle ilişkilidir. Feminenlik ile bağlantılı olan giyim tarzı, jest, mimik ve hareket sadece kişiye dişil enerji hissini bireysel olarak yükselttiğinde katkı sağlar. Beynin sezgi ve yaratıcılıktan sorumlu sağ tarafıyla ilişkilendirilen dişil enerji empati ve sevgi dolu, üretken, edilgendir. Bu nedenle üzerine giydiğin kıyafetler değil düşüncelerle dengeyi yakalayabilirsin.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil Enerji Nedir?

Dişil enerji ne demek? Dişil enerji sanatçılarda aktif olan beynin görsel ve işitsel tarafıyla ilişkili kadın ve erkeklerde bulunduğuna inanılan bir enerji türüdür. Kadın, geçmişten beri doğum yapabilmesi nedeniyle bereketli, besleyici ve ilahi olan yaratma gücüyle ilişkilendirilmiştir. Eril enerji maddesel, koruyucu, mantıksal ve yönlendiren olurken dişil enerji sezgisel, duygusal, şefkatli yönüyle yaratılanın hayatına anlam katar.

Kadının yaratıcı gücünü ortaya çıkaran anaç, tinsel ve duygusal yapısı dişil enerjisinden gelir. Bir oluş ve var olma hali sayıldığı için etken ve yönlendiren değil; hayatın akışına uyan, edilgen ve yönlenendir. Mitolojide eril ve dişil özellikler “Tanrı – Tanrıça”, psikolojide “Anima – Animus”, Çin felsefesinde “Yin – Yang” kavramlarına tekabül eder. Uyumlu, başarılı ve tutarlı ilişkiler kurabilmek için kadınlarda dişil, erkeklerde eril enerjinin yüksek ama dengeli olması gerekir.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil Enerji Özellikleri Nelerdir?

Huzur ve mutluluğun kaynağı olarak görülebilecek olan dişil enerjiyi tanımak ve anlamak içsel rehberinle tanışırken sana yardımcı olabilir. İnsanın bilinçaltında onu travmalarından doğan korkuyla yönetmeye çalışan sesler olur. Bu sesler seni hayata karşı çekingen, korkak ve saldırgan hale getirebilirken dişil enerji ile bağlantılı içsel rehber sezgilerinin güçlü olmasını sağlar. Sana cesaret ve ilham verecek içsel rehberin sesini duyabilmek için öncelikle dişil enerjinin özelliklerini öğrenmelisin. Dişil enerji;

  • Yaratım gücüyle yeni fikirler, projeler ortaya çıkarıp sanatsal bir şekilde bunları ifade edebilir.
  • Canlıya duyulan sevgi, şefkat, merhamet ve empati dişil enerjiden gelir.
  • Başka insanların hislerini anlamak ve şifalandırmak için sezgisel güç verir.
  • Hassas, derin, anlam dolu ve parçaları birleştiren duygusal zekayla ilişkilidir.
  • Sanatsal yönü kuvvetli olduğundan tutkulu, üretici ve ilgi çekicidir.
  • İçsel rehberlik ve bilgelik dişil enerjide yüksektir ve kişinin kendi isteklerinin peşinden gitmesini sağlar.
  • Sabır, tekâmül, kabulleniş, uyumluluk, esneklik ve değişime ayak uydurmayla bağlantılıdır.
  • Dişil enerji yükseldiğinde sakinlik, huzur, affedicilik ve geçmişin yüklerinden arınmak kolay olur.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir?

Her kadında eril, her erkekte dişil enerji olduğundan asıl hedeflenen cinsiyet temelli bir dengedir. Bir erkeğin eril enerjisinin yüksek olması tercih edilir fakat aşırı yükselip dişil enerjiyi tamamen baskılaması kaos yaratabilir. Aynı şekilde kadının dişil enerjisinin aşırı yüksek olması ve erilin aşırı düşmesi de sorun yaratır. Bu nedenle dişil enerjinin yükseltilmesi aslında bir denge arayışıdır ve sadece kadınlarla sınırlı tutulmamalıdır. İhtiyacı olan erkekler de ruhsal beslenme ve mutlu bir yaşam için dişil enerjisini yükselterek denge yakalayabilir.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Kadınlarla Vakit Geçir

Dişil enerji nasıl arttırılır diye düşünüyorsanız ilk olarak buradan başlamamız gerekir. İnsanın enerjisi birlikte vakit geçirdiği kişiler, uğraştığı iş ya da düşünceleriyle değişebilir. Bu nedenle kadınlar için dişil enerjiyi yükseltmenin en kolay yolu kadın arkadaşları ve gruplarıyla zaman geçirmesidir. Enerji ve frekanslar birbirini etkileyerek dengeye ulaşmaya yardım eder. Sürekli erkek gruplarıyla vakit geçiren ve psikolojik nedenler dışında aşırı agresiflikten yakınan erkekler de çevresindeki kadın arkadaşlarıyla görüşüp onları anlamaya çalışabilir.

Meditasyon, Mantra, Frekans

Hayatın karmaşasında insanın kim olduğunu hatırlaması her zaman kolay olmayabilir. Bunun için dişil enerji meditasyonu, mantra ve frekans çalışması yaparak evrene yaydığın enerjiyi değiştirebilir, kendini keşfe çıkabilirsin. İç sesini duymak, sakinleşmek ve kendini tanımak için elektronik aletler ve benzeri uyaranlardan uzak kalarak her gün 30-60 dakika arasında tek başına vakit geçirebilirsin. Birçok insan cilt bakımı rutinini bir meditasyon havasında yaşar. Sen de frekans ve mantraları dinleyerek bu rutini farklı bir noktaya taşıyabilirsin.

Yaratıcılığını Hatırla

Dişil enerjiyi yükseltmek için dans edebilir, müzik dinleyebilir ya da sanatsal etkinliklerle uğraşabilirsin. Kişisel bakım, cilt ve saç bakımı sırasında en sevdiğin şarkıları dinleyerek dans etmek dişil yanını kuvvetlendirir. Yazmak, günlük tutmak, resim yapmak ya da sevdiğin bir hobiyi üretkenliğe çevirmek yaratıcı yönünü ortaya çıkarır. Stres ve kaygıları azaltmak için de işe yarayan bu yöntemler sayesinde dişil enerjini artırabilirsin.

Dişil Enerji Nedir? Nasıl Yükseltilir?

Koku ve Taşları Kullan

Narenciye kokusu, lavanta ve adaçayı tütsüleri, ıtır ve yasemin yağlarını evinde kullanabilirsin. Seçtiğin cilt bakım ürünleri ve parfümlerde bu kokulara ek olarak ylang ylang yağı, paçuli, sedir ve gül içerikleri bulunması da dişil enerjini harekete geçirir. Kendini kötü ya da depresif hissediyorsan eski çağlarda kötü ruh ve enerjileri kovduğuna inanılan tuzu hayatına kat. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuzla hazırladığın karışımı duşta enerjiyi değiştirmek için vücuduna dökebilir ya da kaya tuzu içerikli ürünler alabilirsin. Ayrıca aytaşı, amazonit, turmalin, ametist, yeşim gibi doğal taşların dişil enerjiyi yükselttiğine inanılır.

Kendini Sev ve Bakım Yap

Depresyona giren birçok insanın ilk terk ettiği alışkanlıklarından biri kişisel bakımdır. Bu nedenle yapılmayan özbakım kötü enerji, düşük yaşam sevinci ve karamsarlık ile ilişkilendirilir. İhmal edilmiş kişisel bakım fiziki bedeni olduğu kadar ruhsal yapıyı da bozar. Kendini güzel, bakımlı ve iyi hissetmek dişil enerjinin kaynağı olduğundan önce kendine şefkat gösterip iyi davranmalısın. Bu nedenle hangi koşulda olursa olsun cilt bakım rutinini atlama! Kötü geçen bir günün ardından canın bir an önce uyumak isteyebilir ya da zorlu haftalarda vaktin olmadığını düşünebilirsin. Ama unutma tüm zorlu koşullarda kendine iyi bakmanın ve şefkat göstermenin ve ruh halini düzeltmenin en önemli yollarından bir yolu özbakımdır. Sen de tüm bunlara dikkat ederek dişil enerjini yükseltebilir, yaratıcı ve huzur dolu yanlarını keşfe çıkabilirsin.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla