İçeriğe atla
Doğru Bilinen Yanlışlar : Yağlı Ciltler

Doğru Bilinen Yanlışlar : Yağlı Ciltler

Gözenekler, sivilceler ve gün içerisinde yağlanan ciltlilerin yaşadığı sorunlardan yola çıkarak doğru bilinen yanlışları sıraladık.

Cildimi yıkadıktan sonra gıcır gıcır his oluşmasına bayılıyorum. Yağdan tamamen arındırıyorum. Bu yıkama jeli tam bana göre !

Yanlış! Cildinizi bu kadar temizleyen yıkama jellerini önermiyoruz. Amacımız sadece fazla salgılanan sebumu temizlemek olmalı. Sert temizleyiciler ile cildini temizlediğinde cildin şunu düşünecektir “ Yağlarım gitti hemen yenisini üretmeliyim” böylece cildin daha fazla sebum üretecektir. Unutmayın cildimizin sebuma da ihtiyacı var.

Cildim yağlı nemlendirici kullanmaya ihtiyacım yok.

Yanlış! Her cildin nemlendirmeye ihtiyacı vardır. Cildiniz ne kadar susuz kalırsa o kadar çok yağ üretir. Cildimiz her 28 günde bir kendini yeniler ve yaş ilerledikçe bu süre biraz daha uzayabilir. Cildin kendini yenileme süresi cildimizde oluşan izlerin hızla iyileşmesini sağlar, kırışıklık oluşumunu önler.

Cilt kendini yeniledikçe kolajen üretmeye başlar. Nemsiz cilt kendini yenilemeyecektir. Unutmayın, nemsiz cilt ve yağlı cilt ikisi farklı terimlerdir.

Yağ bazlı temizleyici kullanmaktan korkuyorum. Cildimin daha fazla yağlanmasından korkuyorum.

Yanlış. Bir numaralı efsane olarak bu soruyu cevaplıyoruz. Yağ yağı çözer! Özellikle yağlı ciltlilerin yağ bazlı temizleyici kullanması gerekiyor. Makyaj yapın ya da yapmayın, yağ bazlı temizleyici haftada 4-5 gün kullanmaya ardından da su bazlı (köpüren) temizleyici ile temizlik adımına devam edin. Yani Kore cilt bakımının temelini oluşturan “iki aşamalı temizlik” senin için olmazsa olmaz!

Gözenekleri nasıl küçülteceğim?

Bu sorunu iki aşamada ele alacağız.

Birincisi: temizlik ikincisi asitlerle uyguladığımız peeling işlemi
Temizlik adımını yukarıdaki soruda cevapladık. Gün içerisinde kir, toz , fazla salgılanan sebum, güneş koruyucu cildimizde gün boyu kalır. Önemli olan onu akşam doğru temizleyerek gözeneklerin içerisinde kalıcı hale getirmemek.

Yapılan bir araştırmada güneş koruyucu ve makyajı su bazlı( köpüren) temizleyicilerin sadece % 30-35 ’ini çıkardığı. Peki geriye kalan atıklar ne mi oluyor? Gözeneklerin içerisine yerleşiyor. Güneş görünce de oksitlenip siyah nokta oluyor. Bunun için yağ bazlı temizleyici özellikle siyah nokta ve gözeneklerin için önemli.

İkincisi : Asit kullanımı
BHA, gözeneklerin içerisine sızıp oradaki fazla sebumu ve kiri temizleyen doğal içeriklerden oluşan bir bileşendir. Yağda çözünebilir. Gözeneklerin büyükse ve siyah noktaların varsa BHA içeren ürünler en büyük yardımcın.
Belirli sürede ürettiğimiz ölü deriyi cildimizden düzenli olarak temizlemeliyiz. Temizlenmeyen ölü deriler, toz kir ve makyaj kalıntılarıyla birleşerek gözeneklerin içerisine yerleşir. Bunun oluşmasını önlemek için AHA içeren ürünlerle cildimizin üzerinde yer alan ölü derileri temizlemeliyiz. Bu iki asiti bir arada bulabileceğin ürün önerisini açıklama kısmına ekledik.

Tavsiye ; Düzenli kil maskesi kullanın

Kil, ciltte bulunan fazla yağı emer ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Bunu da cildin doğal nem dengesini bozmadan yapar. Özellikle salisilik asitten sonra kullandığın kil maskesi siyah nokta ve gözenek temizliğinde kısa sürede iyi sonuçlar almana yardımcı olacaktır.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying (Yağ Bazlı Temizleyici)
1/5

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying (Yağ Bazlı Temizleyici)

Jojoba, çay ağacı yağı, AHA, BHA ve LHA içeren Tri-Peel Acid formülü ile cildi nazikçe ama etkili bir şekilde eksfoliye eder. Gözeneklerin sıkılaşmasına ve aktif sivilce sorunu yaşayan ciltlerin iyileşmesine yardımcı olur. Markanın ödüllü ve tescilli karışımı olan Zero Balance Teknoloji ile üretilmiştir.

Neogen Real Fresh Foam Cleanser Green Tea (Su Bazlı Temizleyici)
2/5

Neogen Real Fresh Foam Cleanser Green Tea (Su Bazlı Temizleyici)

99 doğal içerikle formüle edilmiş su bazlı (köpüren) temizleyici. Fermente yeşil çay ve organik yeşil çay suyu içerir. Şişesinde yer alan doğal yeşil çay yaprakları, besinlerin ilk günkü tazeliğinde cildinize bakım yapmasını sağlar. Hipoalerjenik formülü ile cildi kurutmadan nazikçe kirden ve fazla salgılanan sebumdan arındırır. Gözenekleri temizleyerek sıkılaşmasına yardımcı olur.

Nacific Pink AHA BHA Toner (Peeling Etkili Tonik)
3/5

Nacific Pink AHA BHA Toner (Peeling Etkili Tonik)

İçeriğinde yer alan karpuz cildinizi nemlendirirken, AHA ve BHA cildin ölü derilerden arınmasına, siyah noktaların giderilmesine ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.

It’s Skin Power 10 Formula PO Effector (Gözenekli Ciltler için Serum)
4/5

It’s Skin Power 10 Formula PO Effector (Gözenekli Ciltler için Serum)

Cildin daha derin katmanlarına nüfus ederek, gözenekleri küçültür ve sebum dengesini kontrol eder. Ana bileşen Houttuynia Cordata Thunb, diğerleri ile birlikte cilt gözeneklerini aktif olarak küçültmek ve sebumu dengelemek için etkili bir bileşendir.

Nacific Pink AHA BHA Cream (Nemlendirici)
5/5

Nacific Pink AHA BHA Cream (Nemlendirici)

Cilt üzerinde bulunan ölü derileri, gözeneklerin içerisinde yer alan fazla sebumu içerdiği AHA ve BHA asitleri ile nazikçe temizler. Yağlanmayı kontrol altına alarak gözeneklerin sıkılaşmasını destekler. %75 Karpuz suyu, vitamin ve mineraller ile cildi canlandırır ve cildin nem seviyesini korumaya yardımcı olur.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla