İçeriğe atla
Jojoba Yağının Cilde Faydaları Neler?

Jojoba Yağının Cilde Faydaları Neler?

Bitkilerin dünyasına girdiğinizde cilt sağlığı için aradığınız çözümlerin doğada saklı olduğunu görebiliriz. Bitkilerin hem özleri hem de yağları güzelliğiniz için çok sayıda fayda sağlar.

Bu bitkilerden biri olan jojobayı birlikte inceleyelim...😊

Jojoba Yağı Nedir?

Simmondsia chinensis bitkisinin tohumlarından ortaya çıkarılan bu yağa ulaşmak için erkekli ve dişili yapıda olan jojoba bitkilerinin bir arada bulunması gerekir. Son derece dayanıklı ve sıcaklıklardan kolay etkilenmeyen yapıda olan bu yağ, hem sağlık sektöründe hem de farklı sektörlerde kullanılır.

Ayrıca bu yağ, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusu tarafından silah yağı olarak da kullanılmıştır ve kullanımı 1970’li yıllardan sonra yaygınlaşmıştır. Yağ, altın rengindedir ve fındık aromasına benzer bir kokuya sahiptir.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Peki bu jojoba yağı ne işe yarar? İsmini sıkça duysanız bile cilde olan faydalarını tam olarak bilmiyor olabilirsiniz. Bu yağ, saçta meydana gelen problemlerden tutun cilt lekelerine kadar oldukça geniş bir alanda ortaya çıkan sorunlara karşı mücadele eder.

Jojoba yağının cilde faydaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek istediğinizi duyar gibiyiz. O halde birlikte inceleyelim...

Derinlemesine Nemlendirme

Barındırdığı E vitamini sayesinde uzun süreli ve derinlemesine nemlendirme özelliğine sahiptir. Cilt tarafından kolay bir şekilde emilir ve cilt yüzeyine hapsolur. Su bazlı nemlendiricilerin aksine kolay kolay buharlaşmaz.

Anti-alerjik

Hassas cilde sahip olan kişiler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Aynı zamanda cildi yatıştırıcı özelliğe de sahiptir.

Anti-Aging

Jojoba yağının içerdiği A, E vitamini ve antioksidanlar sayesinde yaşlanma karşıtı olarak da tercih edilir. Yoğun nemlendirme etkisi ve cilde kazandırdığı esneklik sayesinde, hem mevcut hem de olası kırışıklıkların önlenmesine yardımcıdır.

Akne Önleyici

Jojoba yağının akne önleyici olmasının iki temel nedeni vardır. İlki anti-bakteriyel özelliğe sahip bir yağ olmasıdır. Cilt yüzeyinde oluşan bakterilerin önlenmesine yardımcı olan jojoba yağı yeni akne oluşumunun önüne geçer.

İkinci nedeni ise; diğer yağlar gibi gözenekleri tıkamaz, son derece hafif forma sahiptir. Cildin yağ dengesini korumaya da yardımcı olduğu için cildiniz daha dengeli bir görünüme sahip olur.

Cilt Lekeleri

Jojoba yağı cilt lekeleri için de kullanılan bir bileşendir. Zaman içinde leke görünümününü azaltır. Bu yağı kullananların ciltlerinin her geçen gün daha da güzelleştiğini ve daha pürüzsüz göründüğünü fark ettiğiniz zaman, siz de günlük bakımınızda bu ürüne yer vermek isteyebilirsiniz. Yağı doğru şekilde kullandığınız zaman, yaşadığınız değişim sizi de şaşırtacak!

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Bazı doğal yağların cilde doğrudan uygulanması reaksiyonlara yol açabilir. “Jojoba yağı yüze sürülür mü?” sorusu da tam olarak bu noktada akıllarda beliriyor. Jojoba yağını yüzünüze gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Cildinizde bulunan sorunlara bağlı olarak, farklı yağlarla karıştırılarak kullanabileceğiniz bu ürünü, tek başına temizleyici ve nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz. Eğer sivilce probleminiz varsa,  çay ağacı yağı ile beraber uygulayabilirsiniz.

Makyajınızı yüzünüzden silmek için bir miktar yağı, pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize ferahlık katmak için hem yüzünüzde hem de vücudunuza masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Jojoba yağının ciltte bulunan yağ ile uyumlu yapıdadır. Bu durum jojoba yağının kullanımını her cilt tipinde kullanımını mümkün kılar. Güzelliği artıran A, E ve D vitaminlerinin yanı sıra antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengin olan bu yağ, cilde derinlemesine nüfuz ederek maksimum beslenme için cildin en alt tabakasına kadar ulaşır.

Jojoba yağı kullananlar bir süre sonra ciltlerindeki değişimi fark etmeye başlayacaklardır.

Jojoba Yağının Kozmetikte Kullanımı

Hem saçlarda hem de ciltte meydana gelen sorunlardan kurtulmak için jojoba yağı, son derece etkilidir. Kore kozmetiğinin eşsiz formülleri arasında çoktan yerini almış olan bu yağın bulunduğu ürünler, genellikle temizleyici formundadır.

Kore’den dünyaya yayılan ve cilt temizliğine yeni bir bakış açısı getiren iki aşamalı temizlikte yağ bazlı temizleyiciler önemli bir yer tutar. İlk aşamada uygulanan bu yağ bazlı temizleyicilerde ise jojoba yağı sıklıkla kullanılır. Ayrıca nemlendiriciler, serumlar, maskelerde de bu yağa rastlamak mümkündür. Saç bakımında kullanılan krem, şampuan ve spreyler içerisinde de kullanılır.

Jojoba Yağı İçeren Kozmetik Ürünler

Nacific Fresh Herb Origin Cleansing Oil Bakuchiol
1/2

Nacific Fresh Herb Origin Cleansing Oil Bakuchiol

Jojoba yağı denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Nacific, ürünlerini özel formülasyonlarla hazırlar.

İki aşamalı temizliğin ilk aşamasında kullanabileceğiniz bu ürün; makyajı, güneş koruyucuları ve fazla sebumu kalıntı bırakmadan temizler. Jojoba yağını yasemin çiçeği ve yeşil çay yağıyla birleştiren eşsiz formülüyle cildinizin yağ dengesini korurken, kızarıklık görünümünü yatıştırır.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying
2/2

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying

Yağlı ciltlerde yağ bazlı temizleyicilerin ne denli etkili olduğunu görebilmek için bu ürünü satın alabilirsiniz. Ürünün içeriğine gelin daha yakından göz atalım.

İçeriğindeki acerola bileşeni, A ve C vitamini içeriğiyle cildi tazeler. Bambu özleri ile cildi nemlendirir. Angelica özleriyle cildin nemlendirilmesini ve kızarıklık görünümünün azaltılmasını sağlar.

Tri-Peel Acid™ ile sebum salgısını kontrol altına alır. Ölü deriyi kolayca temizler. Lipohidroksi Asit; siyah nokta görünümünü yok eder. Sivilcelerin tedavisinde başarılıdır. Çay ağacı yağının antibakteriyel özelliği sivilcelerin iyileşmesine yardımcıdır.

Jojoba içeriği ile hem makyaj kalıntılarını siler hem de sivilcelenmeyi önler. Cildi derinlemesine temizlerken doğal nem dengesini koruyan, tescilli bir karışım olan Zero Balance Technology ile üretilmiştir.

Kokoma’da satılan ürünleri tercih ederek, tamamen doğal bir güzelleşmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Her ürün, farklı sorunlara özel çözümler sunan bitkilerin bir araya getirilmesi ile elde edilir. Tek yapmanız gereken, en doğru ürünleri belirlemektir.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla