İçeriğe atla
Yaz Sonrası Cilt Bakım İpuçları

Yaz Sonrası Cilt Bakım İpuçları

Yazı bitirmeye hazırlanırken, sıcaktan yorulan ve zarar gören cildimiz için 5 bakım önerisi

Yazın bitmesiyle birlikte cilt bakım rutinin de yenilenmeye ihtiyacı var. Güneş her ne kadar bronz ten renginin yaratıcı olsa da uzun süre güneşe maruz kalan deride; zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler, kılcal damarların belirginleşmesi görülür ve en önemlisi deri kanserinin oluşma riski artar.

Cildinin kaybettiği enerjiyi geri kazandırmak için yaz sonrası uygulaman gereken adımları bir araya getirdik

1.Adım : İki Aşamalı Temizlik

İki aşamalı temizlik adımı önemli. Cildini zararlı güneş ışınlarından korumak için güneş koruyucu kullandığını biliyoruz. Tebrikler 😊 Peki güneş koruyucu kalıntılarını cildinden doğru bir şekilde temizliyor musun?

Yapılan araştırmalarda güneş koruyucunun %80’ini ciltten sadece yağ bazlı temizleyiciler arındırabiliyor. Haftada 3-4 akşam uygulayacağın iki aşamalı temizlik yöntemiyle cildini derinlemesine temizleyebilir, siyah nokta, sivilce gibi cilt sorunları oluşmasını engelleyebilirsin.İki aşamalı temizliği bu yazımızı buradan inceleyebilirsin.

2. Adım : Peeling

Güneşin altında saatlerce zaman geçirerek elde ettiğiniz bronzluk geride temizlenmesi gereken ölü deriler bırakıyor. Bu adımda cildini nazikçe ölü derilerden arındırabileceğin peeling tercih edebilirsin. Cildini düzenli olarak ölü derilerden arındırmak cildinin kolajen üretimine destek olacak ışıl ışıl dolgun ve sağlıkla parıldayan bir cilt elde etmene yardımcı olacaktır.

Peeling tavsiyemiz : 

Nacific Pink AHA BHA Tonik

Nacific Pink AHA BHA Tonik

%75 karpuz suyunun içeriğinde yer alan A, B6 ve C vitaminleri ile cildinin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayacaktır.%0,1 AHA cildini ölü derilerden arındıracak, %0,1 BHA ile gözeneklerin içerisine sızarak fazla sebumu ve kiri temizleyecektir.

3.Adım : Nemlendirme

Yaz tatilinde bronzlaşmak amacıyla güneş altında kalmak, cildin su kaybetmesine ve kurumasına neden olur. Bu da derinin pul pul dökülmesine yol açar.Cilt yapınıza uygun bir kremle cildini özellikle her banyodan sonra nemlendirmeyi ihmal etmemelisin. Bunun adım için cildini besleyecek Nacific Fresh Herb Origin Cream tercih edebilirsin.

Peeling tavsiyemiz : 

Nacific Yüz Nemlendirici Krem

Nacific Fresh Herb Origin Krem

İçerdiği %63 Chamomile (Papatya) ile cildin sakinleşmesini sağlar, kızarıklık leke gibi cilt sorunlarının iyileşmesine destek olur.İçeriğinde Nacific Laboratuvarları’nın patentli buluşu olan Sepicalm ile elde edilen en etkin bitkisel aktifler bulunur.

4. Adım : Bol Su

Yaz boyunca kaybettiğin nemi sadece dışarıdan değil içeriden tüketeceğin besinlerle alabilirsin. Yeşil yapraklı sebzeleri, E vitamini ağırlıklı besinleri beslenme programına dahil etmelisin.

Ayrıca günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin.

5. Adım : Dudak Bakımı

Dudaklarını nemlendirmeye unutma. Yazın kuruyan dudaklarına son zamanların en popüler dudak ürünü, 26 Global ödül alan Laneige Lip Sleeping mask ile bakım yapabilirsin.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla