İçeriğe atla
Allantoin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Allantoin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğada bulunan bazı bileşenler, cildinizin daha kusursuz görünmesi için son derece faydalıdır. Bu bileşenlerden biri olan allantoin maddesi ise Koreli kadınların pürüzsüz ciltlerinin en önemli sırlarındandır. Maddenin cildinizde nasıl mucizevi etkiler yaratacağını, yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz 😊.

Allantoin Nedir?

Allantoinin mucizevi faydalarından önce ne olduğunu anlatmamız gerekiyor. “Allantoin nedir?” sorusunun cevabını öğrendiğinizde ürün içeriklerinde özellikle allantoin maddesini arayacaksınız.

Bu maddenin keşfi, 20. yüzyılın başlarına dayanır. O tarihlerde bilim adamları yaptıkları çalışmalar neticesinde bu maddeyi keşfeder. Maddenin herhangi bir kokusu yoktur. Zararsız ve anti alerjik yapıda olmasının anlaşılmasıyla, sağlık alanında faydalı olacağına dair ilk ipuçlarını vermiştir.

Bitkilerde, insanlarda, bazı hayvanların idrarlarında ve salyangozlarda olduğu tespit edilen maddenin elde edilmesinde farklı yöntemler kullanılır. Doğal ve sentetik olarak sınıflandırılan yöntemlerden en çok tercih edileni, sentetik olarak bu maddeyi elde etmektir. Doğal allantoin elde etmek, son derece zahmetli ve zorlu bir süreç gerektirir.

alllantoin nedir

Allantoin Hangi Bitkilerde Bulunur?

Yüzyıllardır birçok alanda kullanılan allantoin maddesinin bulunduğu bitkilerin başında karakafes otu gelir. Halk arasında eşek kulağı veya mayasıl otu olarak adlandırılan bu bitkinin tıp dilindeki ismi ise “symphytum officinale” şeklindedir.

Karakafes otunun dışında;

  • Aloe Vera
  • Papatya
  • Lotus
  • Yam gibi farklı bitkilerde de allantoin maddesine rastlamak mümkündür.

Allantoin Ne İşe Yarar?

Allantoin faydaları nedeniyle hem sağlık sektöründe hem de kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılır. Karakafes yaprakları, yüzyıllardır yaraları iyileştirmek ve şişlikleri gidermek amacıyla kullanılmıştır. Bunun dışında çay halinde hazırlanan ot, mide rahatsızlıklarında iyileştirici etkiler gösterir. Allantoin, birinci ve ikinci dünya savaşları süresince, yaraları hızla iyileştirici özelliği nedeniyle sargı bezlerinde de kullanılmıştır.

Allantoin Kullanımının Cilde Faydaları Nelerdir?

Allantoin kullanımının cilde faydaları nelerdir

Tıp alanında yaralar üzerinde olumlu etkiler sunan Allantoin, aynı etkilerini cilt üzerinde de gösterir. Dokuların yenilenmesini ve tahribatın ortadan kaldırılmasını sağlayan maddenin cilt üzerinde olan faydalarını gelin daha detaylı inceleyelim:

Nemlendirme

Farklı bileşenlerin aksine allantoin, cildinizi kurutmadan ölü derilerden arındırır. Nemlendirme oranı oldukça tatmin edicidir.

Hücre Yenileme

Hücre yenileyici özelliği sayesinde pek çok cilt hastalığında tedavi edici özelliğe sahiptir. Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının iyileşmesinde yardımcıdır. Aynı zamanda anti-aging özelliği sayesinde ciltte zamanla oluşan kırışıklık, çatlak ve sarkma gibi problemlerin önlenmesinde de kilit bir rol oynar. Akne izlerinde de etkili sonuçlar gösterdiği bilinmektedir.

Cildin Su Tutma Kapasitesini Artırma

Allantoin, hücrelerin su tutma kapasitesini arttırıcı özelliğe sahiptir. Cildi nemlendirmesinden farklı olarak, ciltte bulunan suyun daha uzun süre tutulmasını bu sayede ise cildin daha genç ve ışıl ışıl görünmesini sağlar.

Pullanma ve Kaşıntı

Ciltte meydana gelen pullanma, kaşıntı ve kızarıklık problemlerinde de allantoin en etkili bileşenlerdendir. Cildi yatıştırması ve hücre yenileyici olması sebebiyle cilt yüzeyinde oluşan tahrişin önüne geçer ve cildi yatıştırır.

Akne ve Siyah Noktalar

Cildinizde oluşan fazla yağın önüne geçerek cildin ideal yağ düzeyine gelmesini sağlar. Bu sayede gözenekler tıkanmaz yeni akne ve siyah nokta oluşumu engellenir.

Allantoin cilde faydaları nedeniyle Kore kozmetiğinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Daha genç ve esnek bir cilt dokusu için harikalar yaratan bu maddeyi, içeriğinde doğru şekilde formülize eden bakım ürünlerini yakından tanıyarak size en uygun ürüne karar verebilirsiniz.

Allantoin İçeren Kremler ve Cilt Bakım Ürünleri

Cilde pek çok faydası olan allantoin içeren cilt bakım ürünlerine gelin birlikte bakalım...

Neogen Real Ferment Micro Essence
1/3

Neogen Real Ferment Micro Essence

Allantoinin mucizevi etkilerini görebileceğiniz ürünlerin başında Neogen Real Ferment Micro Essence gelir. %93’ten fazla fermente edilmiş doğal bileşenlerden meydana gelen bu sihirli esans; lekelerden kurtulmanız için % 28 saccharomyces ferment filtrat ve fermente edilmiş pirinç ile zenginleştirilmiştir.

Fungal akne problemi olanlar dışında her cilt tipine uygun yapıda olan bu ürünün doğal içeriğini daha yakından tanıyalım:

  • Bifida ferment lysate, kırışıklıklardan arınma sağlar ve güneşin yol açtığı tahribatı ortadan kaldırır.
  • Saccharomyces ferment filtrate, koyu lekelerin kaybolmasında etkilidir.
  • Sodium hyaluronate, cildin ihtiyacı olan nemi sağlar.
  • Niacinamide lekelerin oluşmasını engelleyerek aknelerinizle vedalaşmanız için birebirdir.
  • Adenosine, kolajen üretimini destekler.
Nacific Phyto Niacin Whitening Toner
2/3

Nacific Phyto Niacin Whitening Toner

%90’dan fazla bitkisel içeriği ile arzu ettiğiniz lekesiz görünüme Nacific Phyto Niacin Whitening Toner ile kavuşmanız mümkün. Ürün; madecassoside, niacinamide, hyaluronik asit ve comfrey bitkisinin yapraklarından elde edilen allantoini bir araya getirir. Yaşlanma belirtilerini ve leke görünümünü iyileştirmek için tasarlanan bu özel formülü tüm cilt tiplerinde kullanabilirsiniz.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
3/3

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Salyangoz özü ile formülize edilen  Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence ile cildinizde meydana gelen değişime siz de inanamayacaksınız. %96 oranında salyangoz sıvısı içeren bu üründe hyaluronik asit, pantenol gibi maddeler yer alır. Bir taraftan cildinizi yenileyen bu ürün bir taraftan da gereken nem desteğini sağlar. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran ve krem formunda olan bu özel ürünle, bebeksi bir pürüzsüzlüğe sahip olmanız artık çok kolay.Cosrx marka grubuna ait ürünlerden allantoin içeren cosrx rice mask isimli ürünü de incelemenizi tavsiye ederiz.

Hayal ettiğiniz cilde sahip olmak için Kokoma’da bulunan doğal bileşenli ürünleri tercih edebilirsiniz. Keşfedilmemiş bitkiler ve sağlıklı bileşenlerle hazırlanan bu özel formüller, günlük bakımınızın vazgeçilmez bir parçası olacak 😊

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla