İçeriğe atla
Niacinamide Nedir? Cilde Etkisi Nedir?

Niacinamide Nedir? Cilde Etkisi Nedir?

Niacinamide Ne İşe Yarar?

Cilt yüzeyi; yaş, dış etkenler ve hormonlara bağlı sorunlardan kaynaklanan nedenlerle istediğiniz görüntüye sahip olmayabilir. Bu sorunların çözümünü doğada bulmak mümkündür. Bitkilerde ya da yiyeceklerde bulunan bazı maddeler, bu sorunları ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Bu maddelerden biri olan niacinamide, cilt üzerinde olumlu etki yaratır.

Bu durumda akıllara “Niacinamide nedir?” sorusu gelir. Bu soruya cevap olarak, çok sayıda yiyeceğin içerisinde de bulunan bir madde olduğu söylenebilir. Bu madde, olumlu etkileri nedeniyle kozmetik alanında da sıklıkla kullanılır.
Bu maddenin olumlu etkilerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Akne ve sivilcenin yol açtığı kızarıkların azaltılmasını sağlar.
  • Hassas ciltlerde ortaya çıkan kızarıklık, tahriş gibi sorunları ortadan kaldırır.
  • Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Kolajen üretimini destekleyerek yaşlanmayı geciktirici etki yapar.
  • Lekeli görünümü ortadan kaldırarak ciltteki ton farklılıklarını ortadan kaldırır.

Niacinamide nelerde bulunur diye merak edenlere süt, et, balık, yumurta, brokoli, ıspanak gibi yiyecekler örnek olarak verilebilir. Beslenme programlarınıza bu yiyecekleri dahil ederek, niacinamide ne işe yarar sorusunun cevabını yaşayarak görebilirsiniz.

Niacinamide'yi Kimler Kullanmalı?

B vitamininin bir formu olan bu maddeyi her yaştan ve farklı cilt sorunları olan kişiler ister besin yoluyla ister kozmetik kremler yoluyla kullanabilir. Ayrıca, herhangi bir cilt sorununuz olmasa bile, kolajen üretiminin devamlılığı ve leke oluşumunu önlemek için niacinamide içeren ürünler tercih edilebilir.

Ürün kullanımında dikkat edilmesi gereken, seçeceğiniz ürünün cilt tipinize ve ihtiyaçlarına uygun olmasıdır. Bu sayede, cildiniz daha kusursuz bir görünüme kavuşabilir.

Niacinamide İçeren Kremler ve Nemlendiriciler Hangileridir?

Niacinamide içeriğine sahip kozmetik ürünleri farklı formlara sahip olarak üretilebilir. Günlük bakım rutininin ilk basamağı olan temizleyici ürünlerde bu madde bulunur. Bunun dışında niacinamide serumlarda, toniklerde ve maskelerde de yer alır. Niacinamide içeren kremler ve nemlendiriciler ise günlük bakım rutininizde yer vermeniz gereken ürünlerin başında gelir.

Nacific Phyto Niacin Whitening Essence
1/6

Nacific Phyto Niacin Whitening Essence

Cildin lekelerinden hızlı bir şekilde kurtulabilmesi için Nacific Phyto Niacin Whitening Essence son derece etkili bir üründür. İçeriğinde bulunan %5 Niacinamide ile dört haftada daha sağlıklı bir cilt görünümü ortaya çıkarır.

Nasıl Kullanılır?
Ürün kullanılmadan önce cilt iyice temizlenmelidir. Temizliğin ardından kremin cilde nazik hareketlerle uygulanması gerekir.

Nacific Phyto Niacin Whitening Toner
2/6

Nacific Phyto Niacin Whitening Toner

Güneş lekelerine özel %90’dan fazla bitkisel içerikle elde edilen formülüyle Nacific Phyto Niacin Whitening Toner, dört hafta içinde daha aydınlık bir cilt görünümü ortaya çıkarır.

Nasıl Kullanılır?
Temizlenmiş cilde pamuk yardımıyla uygulanır.

Neogen Real Vita C Serum
3/6

"Neogen Real Vita C Serum

Aydınlanmış bir cilt ve daha sıkı gözenekler için Neogen Real Vita C Serum kullanarak hem daha genç hem de enerjik bir görünüme kavuşabilirsiniz. %22 L-Askorbik asit (saf C Vitamini), niacinamide, narenciye özleri ve vitamin kompleksi (E Vitamini, Vitamin B5) doğal özler ile zenginleştirilmiştir.

Nasıl Kullanılır?
Temiz bir cilde uygulanmalıdır. Lekelerin yoğun olduğu bölgelerde iki kat uygulanabilir. İlk iki hafta süresince haftada iki kez kullanılması gerekir. İlerleyen haftalarda daha sık kullanılabilir. Akşam bakımında kullanıma daha uygundur. Ürün kullanıldığı süre boyunca güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeniz gerekir.

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner
4/6

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner

Kanıtlanmış etkisiyle Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner, sivilce ve lekelerin 30 gün içerisinde geçmesini sağlar. Sebum salgısını kontrol altına alarak yağlanmayı azaltır. Gözenekli görünümü azaltarak, daha sıkı bir cilt yapısı ortaya çıkarır. Düşük pH seviyesi sayesinde cilt ile uyumludur. Ürün, tahriş etmeden temizleme işlemini gerçekleştirir.

Nasıl Kullanılır?
Pamuk yardımıyla cilde nazik hareketlerle uygulandır. Ardından yüz durulanır.

Neogen White Truffle Serum In Oil Drop
5/6

Neogen White Truffle Serum In Oil Drop

Daha aydınlık ve nemli bir cilt görünümü sağlayan Neogen White Truffle Serum In Oil Drop, içeriğinde bulunan beyaz trüf mantarı sayesinde kırışıklık görünümünü azaltır.

Nasıl Kullanılır?
Temizlenmiş cilde birkaç damla şeklinde uygulanır.

Innisfree Jeju Cherry Blossom Tone-up Cream
6/6

Innisfree Jeju Cherry Blossom Tone-up Cream

Innisfree Jeju Cherry Blossom Tone-up Cream, yüzünüzde makyaj olmasa bile kusursuz bir görünüme kavuşmanız için zengin bitkisel içeriğe sahiptir. Jeju kiraz çiçeği yapraklarıyla zenginleştirilmiş içeriği melanin üretiminin baskılanmasına yardımcı olarak daha eşit görünümde bir cilt tonu elde etmenizi sağlar.

Niacinamide içeren nemlendirici ürünler arasında en çok tercih edilenlerden olan bu ürün, yaşa bağlı oluşan kırışık görünümün azaltılmasına da yardımcı olur. Leke probleminde etkilidir ve cilt yüzeyinde oluşan izlerin yok edilmesini sağlar.

Nasıl Kullanılır?
Ürünün etkilerinin tam olarak hissedilebilmesi için düzenli kullanılması gerekir. Temiz cildinize nemlendirici adımında uygulayabilirsiniz. Kullanım esnasında ürünün ince bir şekilde cilde uygulanması yeterlidir. Az bir miktarda bile harikalar yaratan bu nemlendiriciyi, gece ya da gündüz bakımınızda uygulayabilirsiniz.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla