İçeriğe atla
Arbutin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Arbutin Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir madde: Arbutin! Peki arbutin nedir? Daha çok hangi amaçlarla, kimler tarafından kullanılabilir? Gelin bu soruların yanıtlarına beraber bakalım…

Arbutin bitkilerden doğal yollarla elde edilen bir madde olduğu söylenebilir. Bu madde, ayı üzümü olarak adlandırılan bitkide yoğun bir biçimde bulunur. Bunun dışında ise armut kabuğu, kızılcık ve buğdayda da bu madde yer alır. Arbutin, cilt lekeleri üzerinde iyileştirici gücünün keşfedilmesiyle beraber, kozmetik ürünlerinde temel bir bileşen olarak yer almaya başlamıştır.

Doğada bulunan bitkilerin içeriğinde bulunan zengin maddeler hem beden sağlığı hem de cilt sağlığı için olumlu etkiler sağlar. Bu maddelerden biri de arbutindir.

Arbutinin Lekeler Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

Cilt lekeleri, hormonal etkilerle ortaya çıkabileceği gibi ilaçların ve güneşin olumsuz etkileri sonucu da ortaya çıkabilir. Bu lekeler, cildin bazı yerlerinin koyu bazı yerlerinin açık renkte olmasına neden olur. Bunun sonucunda ortaya çıkan ton farklılıkları ise kötü bir görünüme yol açar.Melanin, cilde rengini veren madde olarak bilinir. Fazla salgılanan melanin, cilt rengini koyulaştırır. Bazı durumlar melanin salgısını artırmaktadır. Bunlar;

  • Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için koruyucu ürünler kullanmak
  • Bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınmak
  • Kalitesiz kozmetik ürünlerinden uzak durmak
  • Aşırı hassas ciltlere lazer epilasyon yaptırmamak

Yukarıda bahsettiğimiz durumlardan kendinizi koruyarak yeni leke oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Düzenli olarak güneş koruyucu  kullanmak yeni leke oluşumunun çözümüdür.

Hali hazırda yaşadığınız cilt lekeleriniz için, doğru içeriğe sahip cilt beyazlatma ürünlerini kullanabilir ve leke görünümünü azaltabilirsiniz. Bu aşamada da güneş koruyucu kullanmak son derece önemlidir.

Arbutin İçeren Leke Kremleri Hangileridir?

It’s Skin Power 10 Formula WH Effector
1/2

It’s Skin Power 10 Formula WH Effector

Nemlendirici maskelerde olduğu gibi nemlendirici ürünlerin de içinde yer alan arbutin, cilde daha aydınlık bir görünüm kazandırır. Arbutin içeren ürünlerden biri olan It’s Skin Power 10 Formula WH Effector serum ile aydınlık bir görünüme sahip olabilirsiniz… Bu ürün, melanin oluşumunu önleyerek, cildin her noktasının eşit görünüme sahip olmasını sağlar. İçerdiği meyan kökü ve arbutin sayesinde renk eşitsizliklerini düzenler ve daha aydınlık bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

Innisfree Brightening Pore Sleeping Mask
2/2

Innisfree Brightening Pore Sleeping Mask

içerdiği arbutin ile cildin aydınlık görünüm elde etmesine yardımcı oluyor. Siz uyurken, yoğun bir çalışma içerisine giren krem, sabah uyandığınızda aynada değişimi hissetmenizi sağlar. Bitkisel arbutinin yanı sıra C vitamini içeriğiyle canlı bir görünüm ortaya çıkarır.

Arbutin Kremi Kimler Kullanmalıdır?

Daha aydınlık, pürüzsüz ve canlı bir cildin hayalini kuran herkes arbutin içeren ürünler kullanabilir. cilt tipinize uygun olarak formüle edilmiş ürünler ile kusursuz bir görüntü elde edebilirsiniz.

Eğer cildinizde uzun süredir kurtulamadığınız lekeler varsa arbutinin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Eminim ki hepimiz cildimiz üzerinde etkili ve uzun vadeli sonuçlar görmek isteriz. Bunu mümkün kılan tek yol ise düzenli kullanım ve cilt bakımının her bir adımını uygulamaktır. Temizlik, nemlendirici ve güneş koruyucu adımları düzenli  cilt bakımının adımlarını oluşturur. Leke tedavisinde hızlı sonuç almak için bu adımları düzenli şekilde uygulamanızı öneririz.

Ürünlerin etkilerinin cildin tüm katmanlarına ulaşması için bakım rutinine yağ ve su bazlı temizleyici, kimyasal peeling ürünlerinin dahil edilmesi gerekir. Derinlemesine bir temizlik sonrası kullanılan ürünler cilt tarafından daha hızlı emilir. Örnek vermek gerekirse, beyaz zemin üzerinde bulunan toz ve kiri hayal edin. Önceliğiniz tozları almak sonra temizleyici ile zemini temizlemek olur. Cildimizi de bu şekilde hayal edebilirsiniz, ilk önce cildimizi ölü deride ve kirden arındırmak böylece cildin kendini yenilemesini sağlamak, daha sonra doğru ürünlerle nemlendirmek.

Ayrıca cildimizin kendini 21 günde yenilediğini biliyor muydunuz? İşte tam da bu nedenden dolayı kullandığınız ürünlere 21 gün boyunca devam etmek gerekir. Cildiniz bu süre içinde ürünlere alışacak ve düzenli kullandığınız takdirde istediğiniz sonuçları elde edeceksiniz!

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla