İçeriğe atla
En Etkili Cilt Beyazlatma Yöntemleri ve Ürünleri Neler?

En Etkili Cilt Beyazlatma Yöntemleri ve Ürünleri Neler?

Koreli, kadınlarla başlayan bir tutku; bembeyaz ciltler! Cilt beyazlatma hakkında derinlemesine bilgi edinebileceğiniz bu yazımızı sizin için derledik...

Gelin önce cilt rengi ile ilgili temel birkaç noktadan bahsedelim!

Cilt renginin belirlenmesinde melanin adı verilen bir pigment etkilidir. Bu pigmentin iki çeşidinden biri olan eumelanin kahverengi ve daha koyu cilt tonuna neden olur. Diğer bir melanin türü olan pheomelanin ise sarı-kırmızı renklerde cilt tonu meydana getirir.

Cilt Beyazlatma Nedir?

Cilt beyazlatmanın temelinde ölü deriyi ciltten uzaklaştırma ve yeni, canlı deriyi ortaya çıkarma vardır. Bu, asidik ürünlerin yardımıyla gerçekleşir. Asidik ürünler cilt yüzeyindeki ölü deriyi temizler ve yeni deri, doğru ürünlerle desteklenerek leke görünümünün iyileştirilmesi hedeflenir.

Bu durumda beyazlatma kelimesi sizi yanıltmış olabilir. Aslında bu tamamen bir beyazlatma, ten rengini değiştirme özelliğinden ziyade cilt üzerinde oluşan renk eşitsizliklerini ve kararmaları ortadan kaldırmaya yönelik bir uygulamadır.

Peki leke sorununu nasıl gidereceğiz? Tabii ki her daim insanların kurtarıcısı olan doğa sayesinde!! Doğal bitkilerle formülize edilen, doğru ürünler leke görünümünün iyileştirilmesinde etkilidir. İşlem sırasında, her cilt tipine uygun olarak üretilen ürünler ile cilt dokusunda herhangi bir sorun yaşamadan daha kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Elde ettiğiniz lekesiz cildinizi nasıl koruyacaksınız? Elbette düzenli şekilde güneş koruyucu kullanarak! Cildimizin özellikle peeling işleminden sonra leke oluşumuna çok daha açık bir hale gelir. Eğer cildinizde yeniden leke oluşmasını istemiyorsanız düzenli olarak güneş koruyucu kullanmanız gerekir.

Yaz aylarında uzun süre güneşte kalmamak ve uygun güneş koruyucular kullanmak, leke oluşumunu engeller. Kullandığınız ilaçların etkisiyle de lekelenme sorunu yaşamanız söz konusu olabilir. Bu nedenle, tedavi sonrası doktorunuzun önerdiği bakımları aksatmamalısınız.

Cilt Beyazlatma Ürünlerindeki 4 Önemli Etken Madde Nedir?

Cilt beyazlatıcı özelliğe sahip ürünlerden en iyi sonucu alabilmeniz ve doğal cilt beyazlatma sağlamanız için içeriğinde yer alan maddelere dikkat etmeniz gerekir. Bu ürünlerde dört bileşenin yer alması son derece önemlidir. Bunlar;

Kojik Asit

Kojik asit, cilt beyazlatma özelliğine sahip ve bitkilerden elde edilebilen bir maddedir. Bitkisel kaynaklı olduğu için cilt üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Reishi mantarından elde edilir. Kahverengi lekelerin giderilmesinde oldukça etkili bir üründür.

Arbutin

Arbutin, bitkisel olarak lekelerin giderilmesini sağlayan maddelerden biridir. Ayı üzümü, armut kabuğu ve buğdayın içerisinde de bulunur. Doğal cilt beyazlatma etkisi nedeniyle özellikle Uzak Doğulu kadınların bir numaralı tercihidir.

C vitamini

C vitamini ise hepinizin bildiği gibi meyvelerin birçoğunda ve sebzelerde yer alan bir vitamindir. Cilt beyazlatma kremleri içerisinde ise genellikle limondan elde edilen C vitamini kullanılır. Limon, cilt beyazlatma yöntemleri arasında ilk sırada yer alır. Tek  başına bile kararmaları önleyici ve beyazlatıcı bir etkiye sahiptir.

Niacinamide

Niacinamide ise cilt beyazlatma maskeleri ve diğer ürünlerde sıklıkla yer alan bir bileşendir. Aynı zamanda kırışıklıkların önlenmesinde ve cildin korunmasında önemli etkilere sahiptir. Kolajen üretimini destekleyerek, daha kusursuz bir cilt görünümü elde etmenize yardımcı olur.

Cilt Beyazlatma Ürünü Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Lekeli görünümü azaltan ve sağlığınıza zararlı olmayan ürünleri kullanmanız halinde de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Cilt beyazlatma için etken maddeleri barındıran cilt beyazlatma kremi kullananların, güneşe çıktıkları zaman güneş koruyucu kullanması tavsiye edilir. Özellikle gündüz kullanılan cilt beyazlatıcı kremler, güneşe karşı cildi hassas bir hale getirir. Bu nedenle, yüksek koruma faktörlü güneş koruyucular ile cildinizi koruyabilirsiniz.

En Etkili Kore Cilt Beyazlatma Ürünleri Nelerdir?

Güzellik konusunda oldukça hassas olan Güney Koreli kadınlar nedeniyle, uzmanlar çok titiz çalışmalar sonucu ürünleri meydana getirir. Bu nedenle en iyi cilt beyazlatma ürünlerine ulaşmak için sayfamızda size sunduğumuz ürünleri kullanabilirsiniz.

Cilt beyazlatma ürünleri, farklı formlara sahip olarak üretilebilir. Cilt beyazlatma maskesi olarak kullanıma sunulan ürünler, pratik kullanım sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih edilir.

- Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

Kokoma’da satılan Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask ürünü, pirinç özleriyle zenginleştirilmiş ve son derece doğal bir yapıya sahiptir. Ürün; uyku esnasında, gündüz maske olarak ya da bir nemlendirici olarak kullanılabilen yapıdadır.

- Jeju Cherry Blossom Tone-up Cream

Cilt beyazlatma kremi ile cildinizde gözle görülür bir iyileşme sağlamak istiyorsanız, Innisfree Jeju Cherry Blossom Tone-up Cream ürünü, size beklentilerinizin üzerinde bir bakım sunar. Kiraz çiçeği yaprakları ile zenginleştirilen ürün içeriği, günlük bakım rutininizin en son safhasında kullanmanız için uygun bir yapıdadır.

- Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner

En etkili cilt beyazlatma yöntemleri arasında yer alan tonik kullanımı da cildinizi kir ve kalıntılardan arındırırken, ton farklılıklarının düzeltilmesine katkıda bulunur. Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner meyve asitleri ile zenginleştirilen içeriği sayesinde etkin temizliğin yanı sıra lekelenmenin azaltılmasına yardımcı olur.

- It’s Skin Power 10 Formula WH Effector

Arbutin ve meyan kökü ekstresi ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde lekeler üzerinde son derece etkili olan  It's Skin Power 10 Formula WH Effector cildinizin ışık ışıl ve kusursuz görünmesini sağlar. İçeriğinde yer alan papatya özü ise etkin bir nemlendirme için son derece faydalıdır.

Kokoma’da satılan ve niacinamide bileşenine sahip tüm ürünler, leke probleminizi ortadan kaldırmanızda yardımcı rol oynar. Cilt tipinize uygun cilt beyazlatma ürününü tercih ederek, hayal ettiğiniz görünüme kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla