İçeriğe atla
Calendula Nedir?

Calendula Nedir?

Çok sayıda hastalığa ve cilt sorununa faydaları bulunan Calendula (Aynısefa) bitkisi, Akdeniz ülkelerinde ve Kanarya Adaları bölgesinde yetişir. Bu bitki, sarı ve turuncu renklerde olabilir.

Bu ismi son zamanlarda sıkça duyduğunuza eminiz. Peki bu bitkinin faydalarını biliyor musunuz? Kore başta olmak üzere pek çok ülkede kozmetik sektöründe kullanılan bu bitkiye gelin detaylı bir şekilde bakalım...😊

Doğanın mucizesini cildinize taşımak için çok sayıda bitkinin içeriğinde zengin özler bulunur. Bir diğer adıyla aynısefa olarak bilinen calendula, Kore kozmetiğinde son derece popüler olan bir bitkidir.

Calendula (Aynısefa) Bitkisi Nerelerde Yetişir?

Çok sayıda hastalığa ve cilt sorununa faydaları bulunan aynısefa bitkisi, Akdeniz ülkelerinde ve Kanarya Adaları bölgesinde yetişir. Bu bitki, sarı ve turuncu renklerde olabilir. Bir süs bitkisi olması nedeniyle seralarda yetiştirilerek peyzaj çalışmalarında kullanılır. Fakat son yıllarda faydalarının keşfedilmesiyle beraber kozmetik sektöründe kullanılmaya başlanmıştır.

Aynısefa çiçeği, farklı isimlerle anılabilir. Bunlardan bazıları; calendula, portakal nergisi, altıncık, marigol, souci ve ölü çiçeğidir.

Calendula (Aynısefa) Neye İyi Gelir?

Aynısefa, faydaları nedeniyle hem harici olarak hem de içecek olarak kullanılır. İçecek olarak kullanıldığında, vücutta bulunan birçok rahatsızlıkta olumlu etkiler gösterir. Aynı zamanda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.

Cilde olan faydaları ise oldukça fazladır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Cilt üzerinde yaşlanmaya bağlı etkileri ortadan kaldırır.
  • Lazer epilasyon, ağda sonrası cilt üzerinde oluşan tahribatın önlenmesine yardımcı olur.
  • Sivilceleri önleyici etki gösterir.
  • Kuru ciltler için nemlendirici etki sağlar.
  • Kızarıkların azalmasına yardımcı olur.
  • Cilt lekelerini azaltır.
  • Göz çevresinde oluşan morluk ve halka görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.

Çok sayıda faydası nedeniyle farklı kozmetik ürünlerinin içerisinde aynısefa yağı ve özü kullanılır.

Celandula bitkisinin faydalarından istifade etmek için cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun ürünleri tercih etmeniz gerekir. Mucizevi ürünlerin bitkisel içeriklerinin başında gelen celandula ile cildinize sihirli bir dokunuş yapabilirsiniz.

Caelndula neye iyi gelir

Calendula (Aynısefa) Çatlaklara İyi Gelir mi?

Hamilelik ve kilo alıp-verme gibi nedenlerle, vücudun bazı noktalarında çatlaklar oluşabilir. Çatlakların en çok olduğu noktalar karın bölgesi ve bacaklardır. Çatlaklardan kurtulmak ise sizin de bildiğiniz gibi oldukça zordur. Aynısefa bitkisi ciltteki kolajen üretimini arttırdığı için çatlak görünümünü iyileştirmede yardımcıdır.

Calendula (Aynısefa) Kremi ve Yağı Nasıl Kullanılır?

Aynısefa yağı, cilde faydaları nedeniyle aktarlardan en çok satın alınan ürünlerin başında gelir. Bunun yanı sıra krem, balsam, tonik gibi ürünlerin içerisinde aynısefa yağı bulunabilir. Aynısefa yağını doğrudan cildinize uyguladığınızda, faydalarını tam olarak göremezsiniz. Bunun en önemli sebebi cilt yüzeyine direkt uygulandığında iritasyona sebep olmasıdır.

Calendula İçeren Ürünler

Calendula bitkisinin en temel görevi cildi sakinleştirmesidir. Ciltte oluşan kızarıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve cilt daha sakin bir hal alır. Güneşin cilt yüzeyinde oluşturacağı hasarı, içerdiği antioksidanlar sayesinde iyileştirir. Antioksidanların cildin kırışmasını ve elastikiyet kaybını önlediği de bilinmektedir.

Cilt bariyerini onaran calendula bitkisini içeren ürünlerimize gelin birlikte bakalım...

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream
1/3

Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream

Calendula, niacinamide, adenosine ve hyaluronik asidin güçlerini birleştirmesiyle ortaya çıkan muhteşem bir göz kremi! Göz altlarını aydınlatan ve kırışıklıklarla mücadele eden Nacific Fresh Herb Origin Eye Cream, aynı zamanda cildinizi derinlemesine nemlendiriyor. İçerdiği calendula sayesinde cildinizi sakinleştiriyor ve cilt yüzeyinde bariyer oluştıuruyor. Hayvanlar üstünde deney yapmayan Nacific’in bu ürünü vegan formüle sahiptir.

Nacific Fresh Herb Origin Toner
2/3

Nacific Fresh Herb Origin Toner

Tam %93 oranında calendula içeren Nacific Fresh Herb Origin Tonerin %99,3’ü organik bileşenlerden oluşmaktadır. İçerdiği calendula sayesinde ciltteki tahrişi ve kızarıklığı yatıştırırken, allantoin sayesinde cildi nemlendirir. Aynı zamanda niacinamide ve yine allantoin ile ciltte oluşan koyu lekelerin giderilmesinde yardımcıdır. Tamamen vegan bir üründür hayvanlar üzerinde deney yapılmadan elde edilmiştir.

Nacific Fresh Herb Origin Kit
3/3

Nacific Fresh Herb Origin Kit

Calendula serumların içerisinde kullanılarak, cildinize etkileyici bir dokunuş sağlar. Aynısefa bitkisinin özlerinin yer aldığı Nacific Fresh Herb Origin Kit ürününün içerisinde serum, sabun, nemlendirici ve tonik bulunur. Toniğin içeriği %90 oranında aynısefa özlerinden meydana gelir. Sette yer alan ürünlerin içeriğinde aynısefanın yanı sıra çok sayıda bitki özü yer alır. Daha canlı ve kusursuz bir görünüme kavuşmanız için doğal bir destek sağlar.

Sepet 0

Sepetinizde hiç ürün yok.

Alışverişe Başla